Keurmerken

Duurzame producten in het schap bij Dirk, maar wat betekenen die logo’s?

Rainforest Alliance

Producten met dit keurmerk komen uit gebieden waar regenwoud groeit en hier wordt goed gelet op arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud. Dit logo komt voor op bananen, tropische vruchten, cacao, koffie en thee.

 

Fairtrade

Het Fairtrade-keurmerk garandeert dat producten voldoen aan de normen voor eerlijke handel. De boeren en telers krijgen een eerlijk loon en er wordt goed omgegaan met hun rechten en gezondheid.. Het keurmerk staat onder andere op koffie en chocolade.

 

ASC-keurmerk

Het ASC-keurmerk vind je op verpakkingen met vis, schaal- en schelpdieren en garandeert dat de vis op verantwoorde manier gekweekt is. De kwekers gebruiken minder antibiotica en duurzamer visvoer en hebben betere arbeidsomstandigheden voor personeel.

 

MSC-keurmerk

Het MSC-keurmerk op een visverpakking garandeert dat de vis op een duurzame manier gevangen is. MSC heeft als doel: overbevissing tegen gaan en werken aan de gezondheid van het leven in de zee.

 

UTZ

Dit keurmerk staat op koffie, thee, cacao en hazelnoten die afkomstig zijn van boeren die oog hebben voor mens en milieu.

 

Beter Leven

Hoe meer sterren er in dit Beter Leven keurmerk staan hoe beter het leven van de dieren is geweest.

 

 

Planet Proof

Het Planet Proof keurmerk is te vinden op duurzamer geteelde groenten en fruit, maar ook bloemen, planten, bomen en bloembollen. Het helpt ons bij het kiezen voor duurzamere producten. De tuinders, telers en verwerkers die dit keurmerk mogen gebruiken, spannen zich onder andere in voor schonere lucht, vruchtbare bodem, betere waterkwaliteit, afvalverwerking en recycling.