Keurmerken

Duurzame producten in het schap bij Dirk, maar wat betekenen die logo’s?

Rainforest Alliance

  Producten met dit keurmerk komen uit gebieden waar regenwoud groeit en hier wordt goed gelet op arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud. Dit logo komt voor op bananen, tropische vruchten, cacao, koffie en thee.

 

Fairtrade

  Het Fairtrade-keurmerk garandeert dat producten voldoen aan de normen voor eerlijke handel. De boeren en telers krijgen een eerlijk loon en er wordt goed omgegaan met hun rechten en gezondheid. Het keurmerk staat onder andere op koffie en chocolade.

 

ASC-keurmerk

  Het ASC-keurmerk vind je op verpakkingen met vis, schaal- en schelpdieren en garandeert dat de vis op verantwoorde manier gekweekt is. De kwekers gebruiken minder antibiotica en duurzamer visvoer en hebben betere arbeidsomstandigheden voor personeel.

 

MSC-keurmerk

  Het MSC-keurmerk op een visverpakking garandeert dat de vis op een duurzame manier gevangen is. MSC heeft als doel: overbevissing tegen gaan en werken aan de gezondheid van het leven in de zee.

 

UTZ

  Dit keurmerk staat op koffie, thee, cacao en hazelnoten die afkomstig zijn van boeren die oog hebben voor mens en milieu.

 

Beter Leven

  Hoe meer sterren er in dit Beter Leven keurmerk staan hoe beter het leven van de dieren is geweest.

 

 

EKO-keurmerk

  Het EKO-keurmerk staat voor biologische voeding. Dat betekent: voeding geproduceerd volgens de Europese regels voor biologische landbouw. En EKO staat voor méér. Want voor EKO-keurmerkhouders zijn speciale normen op papier gezet: de EKO-normen.

Biologisch

 

Het Europees biologisch keurmerk staat voor betrouwbaarheid en maximale zekerheid dat het product ook echt biologisch is. Het is door de onafhankelijke organisatie Skal gecontroleerd! Lees hier meer over biologische producten. 

Planet Proof

  Het Planet Proof keurmerk is te vinden op duurzamer geteelde groenten en fruit, maar ook bloemen, planten, bomen en bloembollen. Het helpt ons bij het kiezen voor duurzamere producten. De tuinders, telers en verwerkers die dit keurmerk mogen gebruiken, spannen zich onder andere in voor schonere lucht, vruchtbare bodem, betere waterkwaliteit, afvalverwerking en recycling.

Weidemelk

 

Het weidemelklogo garandeert dat de zuivelproducten gemaakt zijn van weidemelk. Weidemelk is melk afkomstig van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen.