ASC

Het ASC-keurmerk vind je op verpakkingen met kweekvis, gekweekte schaal-, schelpdieren en zeewier en garandeert dat de vis op een verantwoorde manier gekweekt is. Met als doel de invloed van kweken van vis op het milieu te verlagen. De kwekers gebruiken minder antibiotica, duurzamer visvoer en hebben betere arbeidsomstandigheden voor het personeel. Op deze pagina lees je hier meer over en vind je producten met dit keurmerk. En dat voor de laagste prijs die je van Dirk gewend bent!

Aqua Stewardship Council

ASC staat voor Aqua Stewardship Council. Dit keurmerk staat voor verantwoord gekweekte vis. Kweekbedrijven krijgen een ASC-keurmerk als ze aantoonbaar goed omgaan met de natuur en richtlijnen naleven op het gebied van toevoegingen en sociale omstandigheden.

 

Het keurmerk heeft regels voor de waterkwaliteit, duurzamer visvoer, minder gebruik van antibiotica en voor betere arbeidsomstandigheden van het personeel. Zo heeft Milieu Centraal ASC beoordeeld als topkeurmerk vanwege de hoge score op duurzaamheid, transparatie en controle. 

Banner ASC

Vis met het ASC-keurmerk

In het assortiment van Dirk vind je heel veel verpakkingen met het ASC-keurmerk erop. Bij Dirk haal je deze producten voor de laagste prijs van Nederland. Hieronder lichten we een aantal producten voor je uit: