Weidemelk keurmerk

Kom je wel eens een product tegen met een groen logo en een koe erop? Dat staat voor het Weidemelk keurmerk. Dit logo garandeert dat de zuivel in het product is gemaakt van weidemelk. Deze melk is afkomstig van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen. Dit is iets wat wij bij Dirk ondersteunen, je vindt dit logo dan ook op veel producten. Lees op deze pagina meer over het keurmerk.  

Het keurmerk met de koe

Weidemelk komt van koeien die lekker buiten grazen. Van het voorjaar tot het najaar staan ze minimaal 120 dagen, elke dag zes uur in de wei. Dit is goed voor het welzijn van de koeien en zorgt voor een mooi landschap. Niet alle boeren laten hun koeien buiten grazen, maar het Weidemelk keurmerk zorgt ervoor dat je zeker weet dat jouw melk van blije, grazende koeien komt. De melk wordt apart gehouden en verwerkt in producten zoals melk, vla, yoghurt en kaas. Deze vind je bij Dirk voor de laagste prijs.

 

De Stichting Weidegang kijkt streng toe op dit proces. Onafhankelijke experts controleren of alles volgens de regels gaat. Zo weet je zeker dat jouw weidemelk goed is voor de koeien en het landschap. 

Een erkend keurmerk

Weidemelk wordt in Nederland gezien als een topkeurmerk dat de vrijheid en het welzijn van koeien vooropstelt. Als je voor Weidemelk kiest, maak je een keuze die impact heeft. Het staat voor respect voor natuur, dieren en voor de boeren die hard werken voor een duurzamere toekomst. Dat is ook precies waarom wij bij Dirk er helemaal achter staan. Met Weidemelk kies je bewust voor het welzijn van dieren en voor duurzaamheid. Je steunt boeren zich inzetten voor een groenere wereld en het beste voor hun koeien willen. 

Producten bij Dirk met een Weidemelk keurmerk

Kiezen voor een product met een Weidemelk-logo is kiezen voor duurzaamheid. Bij Dirk vind je heel veel van deze producten, allemaal voor de laagste prijs van Nederland. Zo kies jij bewust en voordelig voor duurzaam. Bekijk hieronder een greep uit het assortiment: