MSC

Het MSC-keurmerk op een visverpakking garandeert dat de vis op een duurzame manier gevangen is. MSC heeft als doel: overbevissing tegen gaan en werken aan de gezondheid van het leven in de zee. Op deze pagina lees je meer over MSC en zie je welke verpakkingen Dirk in het assortiment heeft met dit keurmerk. Koop vis met het blauwe keurmerk! Dat is niet alleen beter, maar ook voordelig bij Dirk.

Marine Stewardship Council

MSC staat voor Marine Stewardship Council. De MSC is een onafhankelijke internationale non-profit organisatie die een certificeringprogramma heeft ontwikkeld voor duurzame visserij. Door vis met het blauwe keurmerk van MSC te kopen, weten consumenten zéker dat ze vis kopen die uit een duurzame visserij komt. Dat betekent dat:

 

  1. De visserij niét bijdraagt aan overbevissing.
  2. Schade aan het leven in de zee zo beperkt mogelijk houdt.
  3. Goede beheersregels gelden.

 

Het doel van de MSC is het verantwoordelijk beheer van de voorraden vis, schaal- en schelpdieren te bevorderen en te belonen. MSC is een topkeurmerk door de hoge score op duurzaamheid, transparantie en controle. Een goede en duurzame keuze dus. 

Foto MSC

Minder vissen uit de zee

Door het bieden van marktvoordelen aan gecertificeerde vissers wil de MSC bijdragen aan het omkeren van de wereldwijde achteruitgang van de visbestanden en het andere leven in zee. Dat idee werkt, want steeds meer vissers gaan de uitdaging aan en stappen het MSC certificeringprogramma in. Heel vaak moeten daarvoor ingrijpende veranderingen worden doorgevoerd. De winst voor het leven in zee begint bij gezondere visbestanden, minder ongewenste bijvangsten van vissen, vogels en zeezoogdieren en/of bescherming van het leven op de zeebodem. (Bron: website MSC

 

Vis met het MSC-keurmerk

Wanneer je voor vis gaat met het MSC-keurmerk ga je voor duurzame vis. Bij Dirk haal je vis voor de laagste prijs. Hieronder een kleine greep uit het Dirk-assortiment: