PlanetProof

Wat is het On the way to PlanetProof keurmerk?

Het onafhankelijke keurmerk On the way to PlanetProof bewijst (‘Proof’) dat je een product koopt dat duurzamer is geproduceerd en daardoor een betere keuze voor natuur, klimaat én dier. Met het keurmerk werken boeren, tuinders en andere bedrijven toe naar een productie die in evenwicht is met de draagkracht van onze planeet. Zij zetten steeds verdere stappen om de aarde minder te belasten. (‘On the way to...’). Er is een groot aanbod van producten met dit keurmerk bij Dirk, dat je tegenkomt op aardappelen, groenten en fruit, eieren, melk en zuivelproducten. Natuurlijk allemaal voor een Dirk-prijs.

On the way to PlanetProof

PlanetProof boeren besteden extra aandacht aan koeien, natuur en klimaat. Met ruime stallen mét speelmateruiaal voor de koeien. Maar ze zorgen ook voor natuurbeheer. Onder andere in de vorm van weidevogelbescherming. Daarnaast wekken boeren groene energie op met zonnepanelen.

 

Bij Dirk is een groot deel van onze onbewerkte groente en fruit voorzien van het 'On the way to PlanetProof' keurmerk. Het keurmerk stelt strenge eisen aan het verbeteren van de bodemvruchtbaarheid, het mechanisch bestrijden van onkruid en het natuurlijk beschermen van gewassen. Lees hier meer over het keurmerk.

On the way to PlanetProof tuinders

Dirk is niet de enige die bezig is met PlanetProof, zo ook het groentemerk Hak. “Rode kooltelers Wim & Johannes Straver moeten op diverse onderdelen van het teeltproces aanpassingen doorvoeren om aan de strenge eisen van On the way to PlanetProof te kunnen voldoen. Dat gaat vooral om verbetering van de bodemvruchtbaarheid, het zoveel mogelijk mechanisch bestrijden van onkruid en het gebruik van natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen. Bijvoorbeeld nuttige insecten en vogels op het land, die als natuurlijke vijanden van ongedierte bijdragen aan een gezond gewas. Daarnaast leiden de stimuleringsmaatregelen van de On the way to PlanetProof teelt tot een lager energie- en waterverbruik.”