Rainforest Alliance keurmerk

Herken je de groene kikker op veel producten? Dit is het symbool van het Rainforest Alliance keurmerk, een teken van duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid. Dit keurmerk vind je op producten zoals koffie, thee en chocolade. Het symboliseert het beschermen van biodiversiteit en bossen en het verbeteren van levensomstandigheden voor boeren en gemeenschappen in regenwoudgebieden. Kies bewust voor deze producten bij Dirk; goed voor jou, de planeet en je portemonnee. 

Het keurmerk met de groene kikker

Het onafhankelijke keurmerk Rainforest Alliance helpt om bossen en de mensen die er werken te beschermen. Als je producten koopt met dit groene kikker-logo, doe je iets goeds! Hier is hoe:

 

  • Ze zorgen dat landbouw en bosbeheer niet leiden tot ontbossing en dat beschermde gebieden en wilde dieren veilig blijven.
  • Ze helpen boerderijen minder schadelijke stoffen, zoals bepaalde bestrijdingsmiddelen en kunstmest, te gebruiken.
  • Ze zorgen dat de rechten en het welzijn van arbeiders en lokale gemeenschappen worden gerespecteerd en verbeterd.

Producten bij Dirk met het RFA-keurmerk

Kiezen voor producten met het RFA-logo betekent kiezen voor duurzaamheid. Dirk biedt deze producten altijd aan voor de laagste prijzen van Nederland, zo kies jij bewust en voordelig voor duurzaam. Bekijk hieronder producten die je in jouw favoriete Dirk-winkel vindt:

Toonaangevend keurmerk

Rainforest Alliance zet zich in voor milieuvriendelijke, eerlijke en economisch haalbare methoden. Dit keurmerk, dat wereldwijd erkend is voor zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid, is actief in meer dan 70 landen. Samen met boeren, bedrijven en klanten streeft Rainforest Alliance naar positieve verandering. Bij Dirk kiezen we bewust voor dit soort toonaangevende keurmerken om samen te werken aan een duurzamere wereld. Lees hier meer over het keurmerk.