Meer

Rainforest Alliance keurmerk

Herken je de groene kikker op veel producten? Dit is het symbool van het Rainforest Alliance keurmerk, een teken van duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid. Dit keurmerk vind je op producten zoals koffie, thee en chocolade. Het symboliseert de inzet voor biodiversiteit en het verbeteren van levensomstandigheden voor boeren en gemeenschappen in regenwoudgebieden. Bij Dirk ondersteunen we deze missie, daarom vind je in ons assortiment veel producten met dit keurmerk. Kies bewust voor deze producten bij Dirk; goed voor jou, de planeet en je portemonnee. 

Het keurmerk met de groene kikker

Als een onafhankelijke internationale non-profitorganisatie, werkt Rainforest Alliance aan het behoud van biodiversiteit en het verzekeren van duurzame landbouw- en bosbeheer wereldwijd. Door voor het groene kikker keurmerk te kiezen, garandeer je dat je producten koopt van boerderijen en bossen die strenge duurzaamheidscriteria naleven. Dit betekent dat ze:

 

  • De landbouw- en bosbouwpraktijken niet bijdragen aan de ontbossing en beschermde gebieden en wilde dieren sparen. 
  • De milieu-impact verminderen door het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest te verminderen. 
  • De rechten en het welzijn van arbeiders en lokale gemeenschappen worden gerespecteerd en verbeterd. 
rfa logo

Toonaangevend keurmerk

Het doel van de Rainforest Alliance is het bevorderen van praktijken die ecologisch verantwoord zijn, sociaal rechtvaardig en economisch levensvatbaar. Dankzij het uitgebreide certificeringsprogramma staat dit keurmerk dan ook bekend om zijn duurzaamheid, transparantie en betrouwbaarheid. Actief in meer dan 70 landen, werkt Rainforest Alliance samen met boeren, bedrijven en klanten om een verschil te maken. Bij Dirk werken we graag samen met dit soort keurmerken. Lees hier meer over het keurmerk.

Producten bij Dirk met het RFA-keurmerk

Kiezen voor producten met het RFA-logo betekent kiezen voor duurzaamheid. Dirk biedt deze duurzamere producten altijd aan voor de laagste prijzen van Nederland, zo kies jij bewust en voordelig voor duurzaam. Bekijk hieronder een greep uit het assortiment: