Fairtrade keurmerk

Zie je wel eens producten met een opvallend blauw-groen logo? Dit is het Fairtrade keurmerk, het wereldwijde symbool voor eerlijke handel. Dit keurmerk vind je op veel producten bij Dirk, zoals koffie, thee en chocolade. Fairtrade's missie is eerlijkheid wereldwijd. Dit keurmerk garandeert dan ook een eerlijke behandeling en betaling van boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden, een missie die wij bij Dirk van harte steunen. Lees op deze pagina meer over het keurmerk. 

Wat doet Fairtrade?

Fairtrade maakt het leven beter voor mensen in verre landen waar niet alles eerlijk verloopt. Dit keurmerk zorgt ook goed voor de natuur. Boeren werken hard om de grond en het water schoon te houden, minder afval te maken en de lucht schoon te houden door minder gassen uit te stoten. Door deze producten te kopen, help je boeren en arbeiders:

 

  • Ze krijgen een eerlijke prijs voor hun producten, waardoor zij een stabiel inkomen krijgen en investeren in een duurzame toekomst.
  • Er gaat extra geld naar hun dorpen voor belangrijke dingen zoals scholen en ziekenhuizen.
  • Ze werken in veiligere omstandigheden, helpen kinderarbeid te voorkomen en zorgen dat de rechten van werknemers beschermd worden.

Producten bij Dirk met een Fairtrade keurmerk

Kiezen voor een product met een Faitrade-logo is kiezen voor duurzaamheid. Bij Dirk vind je heel veel van deze producten, allemaal voor de laagste prijs van Nederland. Zo kies jij bewust en voordelig voor duurzaam. Bekijk hieronder het voordelige assortiment van Dirk: 

Een topkeurmerk

Als je kiest voor Fairtrade bij Dirk, help je boeren en arbeiders in 30 landen om hun leven te verbeteren. Deze producten zijn niet alleen beter voor de mensen die ze maken, maar ook voor onze planeet. Met Fairtrade zorg je echt voor verandering. Meer dan twee miljoen mensen zijn al onderdeel van dit netwerk, waardoor Fairtrade een van de grootste en invloedrijkste keurmerken ter wereld is. Lees hier meer over het keurmerk.