Milieu en verspilling banner

Milieu en verspilling

Vaker de fiets pakken in plaats van de auto, een dikke trui aantrekken in plaats van de verwarming aan of tweedehands kleding kopen in plaats van nieuwe. Met kleine stappen kun je steeds milieubewuster leven. Maar hoe pak je dat nu aan als bedrijf? Bij Dirk vinden we het belangrijk om zorgvuldig met de aarde om te gaan. Toch zijn er veel zaken die een negatieve impact hebben op het milieu, zoals schadelijke gassen, zwerfafval en het weggooien van ongebruikte producten. Om onze klimaatimpact te verkleinen, kijken we niet alleen naar onze eigen bedrijfsvoering, maar ook naar die van onze ketens en producten.

Eiwittransitie

Het is noodzakelijk voor mens, dier en milieu om de productie en consumptie van dierlijke voeding te verminderen. De vleesen zuivelindustrie zorgt namelijk voor veel CO2-uitstoot. Daarnaast groeit de wereldbevolking en hoe meer mensen, hoe meer voedsel er nodig is. Deze transitie is nodig om de klimaatdoelen uit Parijs te bereiken en zo de opwarming van de aarde te beperken.

Hier lees je alles over de eiwittransitie.

Eiwittransitie banner

Klik hier

Voedselverspilling banner

Klik hier

Voedselverspilling

Bij Dirk vinden we het zonde om producten weg te gooien die nog goed zijn. Daarom zoeken we altijd naar nieuwe initiatieven in de winkel, maar ook naar nieuwe samenwerkingen om voedselverspilling steeds verder terug te dringen. Voor producten die we niet meer in onze winkels kunnen verkopen, gaan we op zoek naar een nieuwe bestemming. Het liefst worden de producten voor menselijke consumptie gebruikt, bijvoorbeeld door ze te doneren aan de Voedselbanken. Hier lees je er alles over.

Biodiversiteit

Bij Dirk vinden we de natuur heel belangrijk. De natuur zorgt voor ons eten, schone lucht en een gezond klimaat. Daarom werken we hard om de natuur te helpen en te zorgen voor meer verschillende planten en dieren. Op deze pagina lees je over onze initiatieven op het gebied van biodiversiteit. Zo zorgen we samen voor een betere en duurzamere wereld.

bio banner

Klik hier

Milieu banner

Klik hier

Milieu

Met het klimaatakkoord van Parijs in 2015 zijn er wereldwijd afspraken gemaakt om de opwarming van de aarde te beperken. In Nederland focussen we ons op het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen met 49% ten opzichte van 1990. En dat voor 2030. Een flinke ambitie waar we allemaal aan kunnen bijdragen. Bij Dirk doen we dit door in te zetten op het verduurzamen van ons eigen organisatie en onze producten. Hier lees je er alles over.

Circulariteit

Het kopen van nieuwe producten, maar ook het (eenmalig) gebruiken van producten hebben een grote impact op onze aarde. Door afval te gebruiken als grondstof voor nieuwe producten, hoeven we de aarde minder te belasten, beperken we de CO2-uitstoot en gaan we zorgvuldig om met de grondstoffen die er zijn. Hier lees je er alles over.

Circulariteit banner

Klik hier