Ga naar de hoofdinhoud
Ketens en producten

Ons gehele assortiment bestaat uit ongeveer 8900 producten. Dit gaat om verse en houdbare producten, maar ook om non-food producten. Van ons totale assortiment zijn ongeveer 1700 producten van ons huismerk 1 de Beste. Ons assortiment wordt zowel in Nederland, als in het buitenland geproduceerd. Om onze verantwoordelijkheid te nemen bij Dirk, willen we weten waar onze producten gemaakt worden, door wie en onder welke omstandigheden. Door het transparant maken van onze ketens, samen met onze inkooporganisatie Superunie, krijgen we steeds meer inzicht en kunnen we verdere stappen zetten richting meer duurzame ketens. In 4 verschillende thema’s, vertellen we alles over onze ontwikkelingen en initiatieven.

Ketentransparantie banner Klik hier

Ketentransparantie

Ketentransparantie biedt inzicht in het gehele productieproces. We kijken dus naar het moment van oogsten of fabriceren tot het moment dat het product bij onze klant terechtkomt. Simpelweg gezegd: de reis van land naar klant. Momenteel stimuleren wij onze leveranciers om bij de verwerking van (verse) grondstoffen waar mogelijk te werken met bestaande keurmerken. Door een fijne, langdurige samenwerking en wederzijds respect kunnen we de transparantie in onze ketens sneller en makkelijker voor elkaar krijgen. Hier lees je er alles over.

Duurzaamheid assortiment

Dirk kiest er voor om steeds meer producten met een keurmerk te verkopen. Een keurmerk is een compact, visueel herkenbaar teken dat op de verpakking staat en aangeeft dat een onafhankelijke, deskundige instantie duurzaamheidscriteria heeft opgelegd en gecontroleerd. Denk hierbij aan keurmerken als PlanetProof, Rainforest Alliance, ASC of MSC. Zo is het voor onze klanten eenvoudiger om een duurzame keuze te maken in onze supermarkten. Hier lees je er alles over.

Duurzaamheid assortiment banner Klik hier
Dierenwelzijn banner Klik hier

Dierenwelzijn

Een ontwikkeling die al langere tijd gaande is, is de verduurzaming van dierlijke ketens. Bij deze ontwikkeling ligt de nadruk niet alleen op dierenwelzijn, maar ook op de impact op het klimaat die gepaard gaan met de productie van dierlijke producten. Zo wordt de eiwittransitie ook steeds belangrijker. Samen met ketenpartners moeten we gaan kijken hoe we het aanbod dierlijke en plantaardige eiwitten in een balans brengen die beter is voor het klimaat. Zowel rond dierenwelzijn als klimaat zoeken we bij Dirk een goede balans die ook qua prijs aansluit bij onze klant. Hier lees je er alles over.

Mensenrechten in de ketens

Om meer zicht te krijgen over hoe onze ketens eruit zien, werken we ook aan het thema mensenrechten in de keten. Dirk wil dat klanten met een gerust hart hun boodschappen bij onze supermarkten kunnen doen, zonder zich zorgen te maken over de mogelijke omstandigheden in de ketens. Die verantwoordelijkheid pakt Dirk op samen met onze directe leveranciers en Superunie. Ook voor ons is hier nog veel onduidelijk, maar we zien de noodzaak en onze verantwoordelijkheid en gaan hier de komende jaren meer aandacht en focus op aanbrengen. Hier lees je er alles over.

Mensenrechten in de ketens banner Klik hier