Dierenwelzijn

Een ontwikkeling die al langere tijd gaande is, is de verduurzaming van dierlijke ketens. Bij deze ontwikkeling ligt de nadruk niet alleen op dierenwelzijn, maar ook op de impact op het klimaat die gepaard gaan met de productie van dierlijke producten. Zo wordt de eiwittransitie ook steeds belangrijker. Samen met ketenpartners moeten we gaan kijken hoe we het aanbod dierlijke en plantaardige eiwitten in een balans brengen die beter is voor het klimaat. Zowel rond dierenwelzijn als klimaat zoeken we bij Dirk een goede balans die ook qua prijs aansluit bij onze klant.

Rondjes

Beter Leven keurmerk

Het Beter Leven keurmerk maakt het mogelijk om inzichtelijk te krijgen hoe goed er voor het dier achter je product gezorgd is. Hoe meer sterren het product heeft, hoe diervriendelijker het product is. Meer informatie vind je op beterleven.dierenbescherming.nl. Bij Dirk kom je dit keurmerk op de volgende manier tegen:

 

Beter leven banner
Weidemelk

Weidemelk keurmerk

Alle zuivelproducten zoals kaas, houdbare melk en chocolademelk, yoghurt, vla en (karne)melk van ons huismerk 1 de Beste zijn voorzien van het Weidemelk keurmerk. Dit betekent dat de koeien, waarvan deze melk afkomstig is, 120 dagen per jaar vrij in de wei rondlopen. De eisen die dit keurmerk stelt, zijn dan ook gericht op de tijd in de weide en niet op de binnenruimte. Meer informatie vind je op weidemelk.nl.

 

Bekijk hieronder producten met het Weidemelk keurmerk:

Eiwittransitie

Steeds meer mensen kiezen er voor om een dag geen vlees te eten. Bij Dirk bieden we diverse vleesvervangers aan en testen via een pilot in de provincie Gelderland hoe we klanten vaker kunnen laten kiezen voor een plantaardige eiwit. Je leest hier meer over deze pilot.

eitwit banner