Ga naar de hoofdinhoud
Tijd voor een wijntje!

Bij Dirk zijn we gek op wijn! Daarom hebben we ook allerlei topwijnen in ons wijnassortiment. En uiteraard hebben ze ook de laagste prijzen. Wit, rood of rosé? Wij hebben zeker een wijn die jou goed smaakt. Op deze pagina vind je alles over ons uitgebreide wijnassortiment en over de smaken van de wijnen. Neem gerust even een kijkje!

Ons uitgebreide wijnassortiment

Door samen te werken met wijnhuizen over de hele wereld hebben wij een uitgebreid wijnassortiment. Met wijnen uit Spanje, Frankrijk en Italië tot wijnen uit Zuid-Afrika en Canada kan het assortiment erg divers worden genoemd. Onze wijnspecialisten kiezen zorgvuldig de wijnen uit, daardoor weten wij zeker dat er een kwalitatief goede wijn in jouw wijnglas terecht komt.

 

Bekijk hier ons complete wijnassortiment.

Wijnassortiment afbeelding
Smaakprofiel banner

Smaakprofielen voor wijn

De wijnen bij Dirk zijn voorzien van een smaakaanduiding op het prijskaartje, zodat je makkelijk in één oogopslag kan zien welke wijn past bij jouw smaak. Voor witte en rode wijn zijn er drie smaakaanduidingen, voor rosé zijn er twee. Voor het gemak hebben we alle mousserende wijnen voorzien van de smaakaanduiding: mousserend. Makkelijk toch?

 

In de winkels van Dirk hangt bij elke wijn een smaakaanduiding.

Witte wijn

Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio... het zijn witte wijnen die iedereen wel kent. Witte wijn typeert zich door een lichte gele/groene kleur. Witte wijnen worden over het algemeen gemaakt van witte druiven, al kunnen ze ook van blauwe druiven worden gemaakt. De volgende smaakprofielen zijn er voor witte wijn:

  • 1: Fris & Fruitig: Fris wit staat bekend als een droge, fruitige wijn met een lichte kleur. De zuurgraad is vaak hoog in deze wijn.   
  • 2. Vol: Een volle witte wijn staat bekend als een ronde wijn met een stevige smaak. Het is een vette, romige wijn die rijk is aan aroma's. 
  • 3. Halfzoet/Zoet: Een zoete witte wijn heeft een zoete smaak door de hoeveelheid restsuikers die in de wijn zit.
Witte wijn afbeelding
Witte wijn in het assortiment van Dirk

Bij Dirk vind je een uitgebreid en voordelig witte wijn assortiment. Zo kan jij genieten van jouw favoriete witte wijntje. Bekijk hieronder populaire witte wijnen in het assortiment van Dirk:

Recepten met witte wijn

Een witte wijn smaakt goed bij de volgende drie recepten.

Mini poke surimi
Eenvoudig 10 min. Borrelhapje
Paella met garnalen en chorizo
Gemiddeld 30 min. Hoofdgerecht
Kabeljauw met rivierkreeftjes uit de oven
Gemiddeld 35 min. Hoofdgerecht
Rode wijn afbeelding

Rode wijn

Merlot, Cabernet sauvignon en Shiraz... het zijn bekende rode wijnen. Rode wijn typeert zich door de rode/paarse kleur. Deze wijn wordt over het algemeen gemaakt van blauwe druiven. De volgende smaakprofielen zijn er voor rode wijn: 

  • 6. Fruitig rood: Een fruitig rode wijn smaakt zacht, licht en fruitig. De zachte smaak maakt de wijn gemakkelijk te drinken, ook voor beginnende wijndrinkers. 
  • 7. Soepel rood: Een soepele rode wijn heeft een zachte, maar stevige smaak. De wijn heeft een paarsrode kleur.  
  • 8. Stevig rood: Stevige rode wijn heeft een complexe en intense smaak. De wijn heeft een sterke geur, krachtige smaak en een donkerrode kleur.
Rode wijn in het assortiment van Dirk

In het assortiment vind je de lekkerste en voordeligste rode wijnen. Van fruitige rode wijn tot stevige rode wijn. Bekijk hieronder populaire varianten in het assortiment van Dirk:

Recepten met rode wijn

Rode wijn is goed te combineren met vleesgerechten of kaas. Een combinatie met een vegetarisch gerecht of visgerecht is ook zeker mogelijk. Bekijk hieronder drie lekkere recepten om rode wijn bij te drinken. 

Beenham met kleurige wintergroenten
Gemiddeld 75 min. Hoofdgerecht
Gegrilde ribeye met kruidenboter
Eenvoudig 60 min. Hoofdgerecht
Lamsbout met aubergine-olijvenchutney
Gemiddeld 35 min. Hoofdgerecht

Rosé wijn

Rosé wijn staat bekend als een wijn met roze/rode kleur. Rosé wijn wordt gemaakt van blauwe druiven en in sommige gevallen ook in combinatie met witte druiven. Rosé wijn staat bekend als een fris en fruitig zomerdrankje die erg geliefd is in Nederland. Bij Dirk hebben we twee smaakcodes voor rosé, namelijk Fris & Fruitig en Halfzoet/Zoet. In het assortiment van Dirk vind je allerlei soorten rosé wijnen, van zoete varianten tot droge varianten.

Rosé wijn afbeelding
Rosé wijn in het assortiment van Dirk

Trek in een glaasje rosé? Bekijk hieronder allerlei rosé wijnen in het assortiment van Dirk:

Recepten met rosé wijn

Een rosé wijn smaakt goed bij de volgende drie recepten.

Forel met citroen en rozemarijn
Gemiddeld 25 min. Hoofdgerecht
Kipkebabs
Gemiddeld 80 min. Hoofdgerecht
Zalmtartaar
Eenvoudig 10 min. Voorgerecht
bubbels afbeelding

Bubbels

Tijd voor een feestje! Wijn met bubbels staat ook wel bekend als mousserende wijn. Er ontstaan bubbels in deze wijn door de koolzuurgas die zich in de wijn bevindt. De meeste mousserende wijnen zijn brut. Brut is een droge mousserende wijn. Bekende voorbeelden zijn Champagne, Prosecco en Cava. Deze wijnen krijgen hun naam door het gebied waar ze geproduceerd zijn. Prosecco komt bijvoorbeeld uit de Prosecco-streek in Italië. Witte wijn heeft de meeste mousserende wijnen, al bestaan er ook varianten met rode wijn en rosé. Bij Dirk delen we mousserende wijn in bij de categorie mousserend, omdat de wijnen simpelweg mousserend zijn!

Aperitieven

Aperitieven zijn dranken die worden gedronken vóór de maaltijd. Er worden aperitieven gedronken om eetlust op te wekken. Bekende voorbeelden van aperitieven zijn Vermout, Aperol, Sherry, Advocaat, Port en Likorettes. Bekijk hieronder verschillende aperitieven bij Dirk:

aperitieven afbeelding