Witte wijn

Hou je van een zoete witte wijn of gaat je voorkeur uit naar een droge witte wijn? Bij Dirk vind je beide varianten voor de laagste prijs! Ons assortiment omvat witte wijnen van bekende merken zoals I Am, Que Mas, Chilano, Doornbosch en DeliciouS, evenals ons eigen huismerk 1 de Beste. Op deze pagina vind je alle informatie over ons uitgebreide aanbod aan witte wijnen, inclusief handige recepttips. Neem gerust een kijkje en ontdek ons diverse en voordelige assortiment!

Welke witte wijnen heeft Dirk?

Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio... dit zijn slechts enkele voorbeelden van bekende witte wijnen die velen kennen. Witte wijn staat bekend om zijn lichte gele/groene kleur. Hoewel witte wijnen meestal worden gemaakt van witte druiven, kunnen ze ook van blauwe druiven worden vervaardigd. Er zijn verschillende smaakprofielen bij Dirk die kenmerkend zijn voor witte wijn:

  • 1: Fris & Fruitig: Fris wit staat bekend als een droge, fruitige wijn met een lichte kleur. De zuurgraad is vaak hoog in deze wijn.   
  • 2. Vol: Een volle witte wijn staat bekend als een ronde wijn met een stevige smaak. Het is een vette, romige wijn die rijk is aan aroma's. 
  • 3. Halfzoet/Zoet: Een zoete witte wijn heeft een zoete smaak door de hoeveelheid restsuikers die in de wijn zit.
Witte wijn afbeelding

Witte wijn in het assortiment van Dirk

Bij Dirk vind je een uitgebreid en voordelig assortiment aan witte wijnen. Bekijk hieronder een selectie van populaire witte wijnen die verkrijgbaar zijn bij Dirk. En er is nog meer! Elke week hebben we speciale aanbiedingen op onze witte wijnen. Zo haal je jouw favoriete witte wijn nóg voordeliger in huis. Zorg er daarom voor dat je onze aanbiedingenpagina goed in de gaten houdt.

Recepten met witte wijn

Witte wijn past goed bij veel verschillende gerechten, zoals smaakvol vlees, verfijnde kazen, maar ook bij vegetarische en visgerechten. Hieronder vind je zes heerlijke en betaalbare recepten die perfect samengaan met witte wijn. Laat je inspireren en geniet van een lekker wit wijntje.

Bekijk meer wijnen

Wil je nog meer wijnen bekijken van Dirk? Vergeet dan niet om ook onze selectie van rosé wijnen en mousserende wijnen te bekijken.