Alcoholvrije wijn

Hou je van een lekker wijntje, maar wil je geen alcohol drinken? Dan is alcoholvrije wijn een prima alternatief! Naast alcoholvrij bier zie je steeds meer nieuwe alcoholvrije wijnen op de markt verschijnen. Hoewel alcoholvrije wijn nog niet erg populair is, heeft Dirk verschillende soorten in het assortiment. Hieronder vind je een selectie die zeker het proberen waard is!

Hoe wordt alcoholvrije wijn gemaakt?

Alcoholvrije wijn wordt op verschillende manieren gemaakt. Een methode heet vacuümdestillatie, waarbij de wijn onder lage druk wordt verwarmd zodat de alcohol verdampt. Een andere methode is omgekeerde osmose, waarbij een speciaal filter wordt gebruikt om de alcohol en andere stoffen te scheiden. Een derde methode is het stoppen van het gistingsproces, zodat niet alle suikers in de druiven worden omgezet in alcohol. Zo wordt smakelijke alcoholvrije wijn gemaakt voor mensen die geen alcohol willen drinken.

Alcoholvrije wijn

Alcoholvrije wijn in het assortiment van Dirk

Bij Dirk hebben we een uitgekiemd en voordelig assortiment aan alcoholvrije wijnen. Bekijk hieronder een selectie van populaire alcoholvrije wijnen die verkrijgbaar zijn bij Dirk. Uiteraard hebben ze allemaal de laagste prijs.

Bekijk meer wijnen

Wil je nog meer wijnen bekijken van Dirk? Vergeet dan niet om ook onze selectie van rosé wijnen en mousserende wijnen te bekijken.