Ga naar de hoofdinhoud
Een feestelijk kerstborrel

Proost! Samen proosten met vrienden en familie en terugblikken op het jaar. De borrel kan niet ontbreken bij het kerstfeest. Bij de kerstborrel horen de lekkerste hapjes en drankjes. Dirk heeft alles in huis voor een gezellige en voordelige kerstborrel! Van alcoholische drankjes tot non-alcoholische drankjes en van lekkere snacks tot vegetarische hapjes. Laat je inspireren op deze pagina voor een geslaagde borrel!

Wat is een borrel?

Bij de kerstborrel drink je vaak samen een drankje en eet je verschillende kleine hapjes. De borrel dient vaak om elkaar te zien en gezellig even bij te praten. Meestal vindt de borrel plaats voor het diner, na een bijeenkomst of als sociale gelegenheid. Als de borrel voor het diner plaatsvindt, wordt het ook wel een aperitief genoemd. Op werk of bij de vereniging zijn er vaak ook kerstborrels, deze momenten zijn vaak informeel en gezellig om even te proosten met elkaar.

Afbeelding wat is een borrel
Vegetarische borrelrecepten

Wil je vegetarische hapjes bij de kerstborrel? Eén van de onderstaande drie recepten zal zeker in de smaak vallen!

Muhammara kerstkrans
Eenvoudig 5 min. Borrelhapje
Gevulde camembert
Eenvoudig 30 min. Borrelhapje
Bruschetta met belegen kaas
Eenvoudig 10 min. Borrelhapje

Een kerst borrelplank

Wil jij een grote borrelplank op tafel zetten bij de borrel? Dirk helpt je graag met inspiratie opdoen! De borrelplank kan je zelf zo divers maken als je wilt. Toch zijn er een aantal hapjes die altijd goed in de smaak vallen. Zo is het altijd handig om verschillende toastjes op de plank te leggen, deze kan iedereen dan zelf beleggen. Lekker beleg voor op de toastjes is bijvoorbeeld kaas, denk bij kaas aan brie, camembert of roomkaas. Verder zijn de tapas van Ons Thuismerk altijd lekker voor op de borrelplank. Bekijk ze hier!

Afbeelding borrelplank
Ons Thuismerk tapas of sauzen

Haal 3 stuks tapas of sauzen van Ons Thuismerk in huis voor maar 5 euro!

Drankjes bij de kerstborrel

Bij de kerstborrel horen feestelijke drankjes! Vaak worden er cocktails, champagne, wijn, bier of frisdrank gedronken bij de borrel. Dirk heeft alle dranken in huis voor een geslaagde en voordelige borrel. Wil je een speciaal drankje maken bij de kerstborrel? Maak dan een van de volgende drie recepten.

Mistletoe cranberry aperol
Gemiddeld 15 min. Drankje
Espresso martini
Eenvoudig 5 min. Drankje
Cranberry spritz
Eenvoudig 5 min. Drankje
Heerlijke wijnen voor bij de kerstborrel

De onderstaande wijnen passen goed bij de kerstborrel. Ben je er nog niet uit? Bekijk hier meer wijnen.

Proosten met bier!

Heb je liever een biertje bij de kerstborrel? Kies dan een van de onderstaande biertjes.

Nog meer kerstrecepten en kerstinspiratie

Wil je nog meer kerstrecepten en lekkere producten zien? Bekijk dan alles voor het kerstdiner of voor het kerstdessert.