Meer
Ketentransparantie

Ketentransparantie biedt inzicht in het gehele productieproces. We kijken dus naar het moment van oogsten of fabriceren tot het moment dat het product bij onze klant terechtkomt. Simpelweg gezegd: de reis van land naar klant. Momenteel stimuleren wij onze leveranciers om bij de verwerking van (verse) grondstoffen waar mogelijk te werken met bestaande keurmerken. Door een fijne, langdurige samenwerking en wederzijds respect kunnen we de transparantie in onze ketens sneller en makkelijker voor elkaar krijgen.

Versproducten uit Nederland

Bij Dirk halen we onze versproducten altijd van zo dichtbij mogelijk. Zodra het seizoen en het aanbod het toelaten halen wij zoveel mogelijk versproducten uit eigen land bij onze vaste boeren en telers vandaan. Wij hebben met veel Nederlandse leveranciers langdurige en goede samenwerkingsrelatie.

 

We kijken hieronder naar de keten van ons Dirk-aardbei. Deze worden jaarrond geleverd door BerryWorld. In januari tot en met maart wordt dit aangevuld door Spaanse aardbeien. In deze tijd is het volume van de Nederlandse aardbei beperkt en de prijs van de Spaanse aardbeien gunstiger. Het gebouw van BerryWorld is gebouwd op basis van de hoogste BREAAM Outstanding duurzaamheidsnormen. BerryWorld is aangesloten bij SIFAV, wat zich focust op duurzame ketens (verbeterde arbeidsomstandigheden, leefbaar loon en implementatie van due diligence). Verder zijn alle aangesloten telers van BeryWorld gecertificeerd met GRASP.

Aardbeien
Versproducten uit het buitenland

Niet alle groenten, fruit en bloemen worden echter in Nederland geteeld vanwege het klimaat of het seizoen. Daarom komt de helft van onze groenten en fruit uit het buitenland. Hierbij vinden we het belangrijk dat we altijd kiezen voor de kortste afstand en werken we met vaste leveranciers samen om zo goede afspraken te kunnen maken en de keten transparant te houden. Hierbij kijken we goed naar de impact op de mens en het milieu.

 

We kijken onderstaand naar de EAT ME avocado’s van Nature’s Pride. Deze avocado’s dragen bij aan de sociale en economische ontwikkeling in het land van herkomst. De aangesloten telers doen onafhankelijke wateraudits en besparen hierdoor veel water. Verder wordt de avocado geteeld onder goede arbeidsomstandigheden voor de mensen en werkt Nature’s Pride actief aan het verminderen van CO2 uitstoot.

 

Avocado