Meer
duurzaamheid banner

Peulvruchten voor de laagste prijs

Het hele jaar vind je bij Dirk peulvruchten voor de laagste prijzen van Nederland. Peulvruchten zijn niet alleen supergezond, maar ook een topkeuze voor iedereen die duurzamer wil leven. Laat je inspireren door heerlijke recepten met peulvruchten en bekijk de voordeligste producten. 

Wat zijn peulvruchten eigenlijk?

Iedereen kent sperziebonen en de klassieke witte of bruine bonen. Maar het universum van peulvruchten is veel groter: linzen, kikkererwten, limabonen, pinda's en kidneybonen behoren bijvoorbeeld ook tot deze voedzame familie. Peulvruchten zijn de zaden van planten die groeien in peulen. Bekijk hier het hele peulvrucht assortiment van Dirk. 

Waarom peulvruchten zo goed zijn

Peulvruchten helpen het LDL-cholesterol te verlagen en zijn een bron van eiwitten en vitamines. Als eiwitrijke vervangers van vlees passen ze perfect in vegetarische en veganistische diëten, door hun hoge voedingswaarde. 

 

Gebruik eens een keer linzen als gehaktvervanger of kikkererwten in plaats van kip voor gerechten die net zo smakelijk zijn als de traditionele varianten. Naast dat ze lekker smaken, zijn ze ook nog eens heel voordelig!

 

Peulvruchten zijn niet alleen geweldige vleesvervangers, ze ondersteunen ook milieuvriendelijke landbouw. Ze helpen de bodem herstellen en bevorderen biodiversiteit. Kiezen voor peulvruchten is dus niet alleen goed voor je portemonnee en gezondheid, maar ook voor onze planeet. 

Peulvruchten bij Dirk

Peulvruchten in het assortiment van Dirk

Bij Dirk vind je een ruim assortiment aan peulvruchten tegen de laagste prijzen. Van sperziebonen tot linzen, je vindt het allemaal in onze schappen. 

Recepten met peulvruchten

Wereldwijd worden peulvruchten gebruikt in allerlei soorten gerechten: van soepen en stoofschotels tot salades en hummus. Benieuwd hoe je deze veelzijdige ingrediënten kunt gebruiken in je vegetarische keuken? Laat je inspireren door onze recepten.

Minestrone soep met boerenkool en bonen
Eenvoudig 45 min. Hoofdgerecht
Taco’s met rode kidneybonen
Eenvoudig 15 min. Hoofdgerecht
Lentestoofpotje met peulvruchten
Gemiddeld 25 min. Hoofdgerecht
Burrito’s met kruimgehakt en zwarte bonen
Eenvoudig 25 min. Hoofdgerecht
Gepofte zoete aardappel met kikkererwten
Gemiddeld 50 min. Hoofdgerecht
Wortelhumus met pittige dressing
Eenvoudig 15 min. Bijgerecht