Ga naar de hoofdinhoud
Ramadan

Ook tijdens de ramadan kun je op Dirk rekenen. Na een dag lang vasten, is het een ware traktatie als je weer iets mag eten. Samen met familie en vrienden genieten van een uitgebreide iftar of toch liever een snelle hap? Dirk helpt je op weg met een uitgebreid assortiment voor de laagste prijs. Ramadan mubarak!

dadels banner
Nóg veel meer heerlijke aanbiedingen:

Deze week vind je bij Dirk een ruime selectie aan voordelige aanbiedingen voor een heerlijke iftar. Kies bijvoorbeeld voor walnoten, donuts of wraps. Ramadan mubarak!

Recepten

Een traditioneel gerecht dat wordt gegeten na zonsondergang is Harira soep, deze typische Marokkaanse soep bevat veel belangrijke voedingsstoffen en smaakt ook erg lekker. Een ander gerecht dat veel wordt gegeten tijdens de ramadan is couscous. Couscous kan op verschillende manieren worden bereid, van hartig tot zoet, dus het is een geweldige manier om variatie toe te voegen aan de ramadan-maaltijden. Bekijk hieronder allerlei heerlijke recepten voor tijdens de iftar: 

Snelle harira
Gemiddeld 30 min. Hoofdgerecht
Dadel-filodeegrolletjes
Gemiddeld 50 min. Borrelhapje
Marokkaanse stoofpot met abrikozen
Gemiddeld 120 min. Hoofdgerecht
Zoete couscous met rozijnen en pistachenootjes
Eenvoudig 15 min. Nagerecht
Fattoush met gegrilde druiven
Gemiddeld 30 min. Bijgerecht
Geroosterde biefstuk met dadelcouscous
Gemiddeld 25 min. Hoofdgerecht
Alles voor de iftar, voor een Dirk-prijs!

Bij Dirk vind je heel veel voordelige producten die tijdens de iftar goed in de smaak zullen vallen. Bekijk ze hieronder:

Soep banner

Soep

Het is heerlijk om de iftar te beginnen met een soep. Naast dat soep heel lekker is bevat het vaak vitamines en andere belangrijke voedingstoffen. Ook wordt de vocht in het lichaam door soep goed aangevuld. Het is belangrijk om deze aan te vullen als er de hele dag niet is gedronken. Soep is ook een goede keuze omdat het makkelijk te verteren is en het in grote hoeveelheden gemaakt kan worden, zo kan iedereen ervan genieten.

Soep in het assortiment van Dirk

De onderstaande soepen zijn snel klaar en smaken erg goed. Binnen een paar minuten kan je genieten van een heerlijke soep. Wat voor soep eet jij het liefst? Tomatensoep of toch linzensoep? In het assortiment van Dirk vind je heel veel soep voor de laagste prijzen.

Halal

Halal voedsel is voedsel dat voldoet aan de voedselrichtlijnen van de Islam. Voorbeelden van halal voedsel zijn het eten uit de zee, fruit, groente en alle dranken met uitzondering van alcohol. Halal vlees bij Dirk is te herkennen aan verschillende keurmerken, zoals het keurmerk op de bijstaande afbeelding.

halal banner
Ontdek het halal assortiment van Dirk

Dirk biedt een ruim assortiment aan halal vlees en kip van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. Hieronder vind je een selectie van onze voordelige halal producten:

Suikerfeest

Eid al-Fitr, ook wel het Suikerfeest, is de feestdag waarop het einde van de ramadan wordt gevierd. Zodra de ramadanperiode voorbij is wordt dit vreugdevolle feest drie dagen gevierd. Het feest staat in het teken van gezamenlijk de ramaden afsluiten. Dit wordt gedaan door allerlei feestelijke gerechten en zoete lekkernijen te eten met familie en vrienden. Na de maaltijd bezoeken mensen andere familieleden, vrienden en buren, wisselen goede wensen uit en wisselen geschenken uit. Ook wordt de tijd genomen om mensen in nood te helpen, zoals de armen.

Suikerfeest banner
Suikerfeest recepten

Op zoek naar een lekker recept om te maken voor het Suikerfeest? De onderstaande recepten zullen zeker goed in de smaak vallen. Eid Moebarak! 

Walnoten-baklava
Gemiddeld 115 min. Zoetigheid
Vega keftas met sesamdressing
Gemiddeld 25 min. Hoofdgerecht
Chocoladetaart met blauwe bessen
Gemiddeld 90 min. Nagerecht
ramadan banner

Wat is de ramadan?

Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender. Het is een belangrijke religieuze viering voor moslims over de hele wereld. Gedurende de ramadan eten en drinken moslims niet tussen zonsopgang en zonsondergang. Dit wordt ook wel het ‘vasten’ genoemd. Na zonsondergang mag er worden gegeten, eten speelt dan een belangrijke rol. Tijdens het eten komt men samen om te genieten van maaltijden met familie en vrienden.