banner

Ramadan

Ook tijdens de ramadan kun je op Dirk rekenen. Na een dag lang vasten, is het een ware traktatie als je weer iets mag eten. Samen met familie en vrienden genieten van een uitgebreide iftar of toch liever een snelle hap? Dirk helpt je op weg met een uitgebreid assortiment voor de laagste prijs. Ramadan mubarak!

Wanneer is de ramadan?

Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender. In 2024 vindt de ramadan plaats van 10 maart tot en met 8 april. Het is een belangrijke religieuze viering voor moslims over de hele wereld. Gedurende de ramadan wordt er niet gegeten of gedronken tussen zonsopgang en zonsondergang. Dit wordt ook wel het ‘vasten’ genoemd. Wanneer de ramadan voorbij is, wordt het groots gevierd met het Suikerfeest!

ramadan banner

Aanbiedingen tijdens de Ramadan

Bij Dirk haal je alles voor de iftar voor een Dirk-prijs! Bekijk hieronder allerlei aanbiedingen:

Recepten

Een traditioneel gerecht dat wordt gegeten na zonsondergang is Harira soep, deze typische Marokkaanse soep bevat veel belangrijke voedingsstoffen en smaakt ook erg lekker. Een ander gerecht dat veel wordt gegeten tijdens de ramadan is couscous. Couscous kan op verschillende manieren worden bereid, van hartig tot zoet, dus het is een geweldige manier om variatie toe te voegen aan de ramadan-maaltijden. Bekijk hieronder allerlei heerlijke recepten voor tijdens de iftar: 

Alles voor de iftar, voor een Dirk-prijs!

Bij Dirk vind je heel veel voordelige producten die tijdens de iftar goed in de smaak zullen vallen. Bekijk ze hieronder:

 

Soep banner

Soep

Het is heerlijk om de iftar te beginnen met een soep. Naast dat soep heel lekker is bevat het vaak vitamines en andere belangrijke voedingstoffen. Ook wordt de vocht in het lichaam door soep goed aangevuld. Het is belangrijk om deze aan te vullen als er de hele dag niet is gedronken. Soep is ook een goede keuze omdat het makkelijk te verteren is en het in grote hoeveelheden gemaakt kan worden, zo kan iedereen ervan genieten.

 

Soep in het assortiment van Dirk

De onderstaande soepen zijn snel klaar en smaken erg goed. Binnen een paar minuten kan je genieten van een heerlijke soep. Wat voor soep eet jij het liefst? Tomatensoep of toch linzensoep? In het assortiment van Dirk vind je heel veel soep voor de laagste prijzen.

Halal

Halal voedsel is voedsel dat voldoet aan de voedselrichtlijnen van de Islam. Voorbeelden van halal voedsel zijn het eten uit de zee, fruit, groente en alle dranken met uitzondering van alcohol. Halal vlees bij Dirk is te herkennen aan verschillende keurmerken, zoals het keurmerk op de bijstaande afbeelding.

halal banner

Ontdek het halal assortiment van Dirk

Dirk biedt een ruim assortiment aan halal vlees en kip van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. Hieronder vind je een selectie van onze voordelige halal producten:

 

Suikerfeest

Eid al-Fitr, ook wel het Suikerfeest, is de feestdag waarop het einde van de ramadan wordt gevierd. Zodra de ramadanperiode voorbij is, wordt dit vreugdevolle feest drie dagen gevierd. Het feest staat in het teken van gezamenlijk de ramaden afsluiten. Dit wordt gedaan door allerlei feestelijke gerechten en zoete lekkernijen te eten met familie en vrienden. Na de maaltijd bezoeken mensen andere familieleden, vrienden en buren, wisselen goede wensen uit en wisselen geschenken uit. Ook wordt de tijd genomen om mensen in nood te helpen, zoals de armen.

 

Suikerfeest banner

Suikerfeest recepten

Op zoek naar een lekker recept om te maken voor het Suikerfeest? De onderstaande recepten zullen zeker goed in de smaak vallen. Eid Moebarak!