Ga naar de hoofdinhoud
Kerst op z'n best beginnen!

Er is geen betere manier om de kerstdag te beginnen dan met een kerstontbijt of een kerstbrunch! We zijn allemaal gek op een feestelijk gedekte tafel met heerlijke afbakbroodjes, verse jus d'orange, een feeststol en allerlei lekker beleg. Dirk helpt je graag met inspiratie opdoen voor het kerstontbijt en de kerstbrunch! Bekijk op deze pagina feestelijke recepten en het uitgebreide assortiment voor het ontbijt en de brunch. 

Een geslaagd kerstontbijt

Een geslaagd kerstontbijt of kerstbrunch heeft een aantal factoren: lekker eten en drinken, een sfeervolle tafel, gezellige kerstmuziek op de achtergrond en natuurlijk je familie om je heen. Bij Dirk vind je het lekkerste en voordeligste eten en drinken. Broodjes, fruit, beleg, eieren, notenstollen en nog veel meer. Alles zodat jij zalig kan ontbijten of brunchen tijdens kerst. 

Geslaagd kerstontbijt
Lekker voor bij het kerstontbijt en de kerstbrunch

Je kan de ontbijtafel zelf zo divers maken als je wilt, maar de onderstaande producten vallen bijna altijd wel goed in de smaak. 

Kerstontbijt recepten

Maak de ontbijttafel extra lekker en sfeervol met de onderstaande drie recepten.

Notenstol met kerstboter
Eenvoudig 23 min. Brunch
Cronut met cranberrymarmelade
Gemiddeld 20 min. Gebak
Kerstvorm koffie
Eenvoudig 5 min. Drankje

Het verschil tussen een ontbijt en de brunch

Het kerstontbijt en de kerstbrunch lijken veel op elkaar, toch hebben ze een paar kleine verschillen. Het kerstontbijt is vaak in het begin van de ochtend met allerlei lekkere broodjes en verse drankjes. Een kerstbrunch bevat al het eten en drinken wat een kerstontbijt ook bevat, alleen is de kerstbrunch het ontbijt en de lunch samen. De kerstbrunch vindt dan ook vaak plaats in het begin van de middag. Ook kunnen er al warme gerechten bij de brunch worden geserveerd.

Verschil kerstontbijt kerstbrunch afbeelding
Kerstbrunch recepten

Maak de brunchtafel extra lekker en sfeervol met de onderstaande drie recepten. Uiteraard kan je deze ook bij het ontbijt eten. 

Tulband met bosbessenglazuur
Eenvoudig 15 min. Brunch
Quiche met kipgehakt en spek
Gemiddeld 60 min. Lunch
Scones met advocaat en bramencoulis
Eenvoudig 15 min. Lunch
Drinken bij het ontbijt en de brunch

Met deze drankjes op tafel maak je gegarandeerd mensen blij! Haal ze extra voordelig bij Dirk. 

Beleg voor op de broodjes

Bij het kerstontbijt of de kerstbrunch hoort natuurlijk ook het lekkerste broodbeleg. Hagelslag, jam, pindakaas, je kunt je broodje zelf zo lekker maken als je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld een van de onderstaande broodbeleg producten. 

Nog meer kerstrecepten en kerstinspiratie

Wil je nog meer kerstrecepten en lekkere producten zien? Bekijk dan alles voor het kerstdiner of voor de kerstborrel.