Amerikaanse vlag

Amerikaanse keuken

Als we denken aan Amerikaans eten dan denken we al snel aan hamburgers, hotdogs, pizza's en milkshakes. En uiteraard staat Amerika bekent om de grote menu's. Wat voor ons een groot menu is, is voor Amerikanen een klein menu. Bij Dirk zijn we gek op de Amerikaanse keuken, daarom vind je bij Dirk ook allerlei voordelige producten waarmee jij de lekkerste Amerikaanse gerechten kunt maken. Laat je op deze pagina inspireren door het voordelige assortiment en door de meest heerlijke Amerikaanse recepten.

hamburger banner

Hamburgers

Een van de meest populaire gerechten in Amerika is de hamburger. De gemiddelde Amerikaan eet zelfs drie hamburgers per week! Wil jij thuis ook hamburgers maken? Dan ben je bij Dirk aan het juiste adres! Bij Dirk vind je een voordelig en volledig assortiment waarmee jij de lekkerste hamburgers kunt maken. Zo kun je gewoon in Nederland genieten van de Amerikaanse keuken.

Voordelige producten voor hamburgers

Een hamburger bestaat in de basis uit een runderhamburger en een hamburgerbroodje. Vervolgens kun je het broodje hamburger zelf zo lekker maken als je wilt. Ingrediënten die goed passen op je hamburger zijn onder andere augurken, uien, ijsbergsla, tomaten, cheddar en saus. Bij sauzen kun je denken aan mayonaise, ketchup of hamburgersaus. Bij Dirk vind je alle ingrediënten voor jouw hamburger, voor de meest voordelige prijzen: 

Hamburger recepten

Wil jij thuis een heerlijk hamburger recept maken? Maak dan één van de onderstaande drie recepten. Wil je meer hamburger recepten bekijken? Klik dan hier.

Fastfood in Amerika

De Verenigde Staten van Amerika, ook wel bekend als Amerika, is wereldberoemd om haar fastfoodketens. Bekende fastfoodketens als McDonald's, KFC, Burger King en Pizza Hut komen allemaal uit Amerika. Er wordt zelfs geschat dat er bijna 200.000 fastfood restaurants in Amerika gevestigd zijn. Amerikanen zijn dan ook vaak te vinden in deze ketens, bijna 40% van de bevolking eet dagelijks fastfood. Bij fastfood kan gedacht worden aan eten dat snel bereid en geserveerd kan worden. Voorbeelden hiervan zijn patat, hamburgers en sandwiches.  

fastfood banner
Amerikaanse pizza banner

Amerikaanse pizza

Amerika staat ook bekend om de Amerikaanse pizza's, deze pizza verschilt van de Italiaanse pizza. De Amerikaanse pizza heeft een veel dikkere bodem dan de Italiaanse. Ook zijn Amerikaanse pizza's vaak groter en liggen er meer ingrediënten op. Wil jij thuis een Amerikaanse pizza eten? Scoor dan bij Dirk jouw favoriete Amerikaans pizza. Bekijk hieronder het voordelige assortiment:

Hotdogs

De hotdog is een typisch Amerikaans gerecht. Als je door het centrum van een grote Amerikaanse stad loopt worden hotdogs op elke hoek van de straat in een karretje verkocht. Ze verkopen letterlijk als warme broodjes. In de basis is een hotdog een worstje, doorgaans wordt dit met een zacht wit broodje gegeten. Om de hotdog extra lekker te maken kun je er saus opdoen. Ketchup, mayonaise, curry en mosterd smaken erg goed bij een hotdog! Andere lekkere ingrediënten zijn uitjes of kaas. 

Hotdogs banner

Maak thuis voordelig hotdogs

Dirk heeft heel veel voordelige producten in huis waarmee jij thuis de lekkerste hotdogs kunt maken. In het assortiment vind je producten voor zelfgemaakte hotdogs, maar je vindt ook kant-en-klare hotdogs. Eet smakelijk! 

Milkshakes

De milkshake kent zijn oorsprong in Amerika, de Amerikanen zijn er dan ook gek op. Milkshakes zijn dikke koude drankjes gemaakt van melk en ijs. Doorgaans worden er ook vaak vruchten gebruikt om een milkshake te maken. Milkshakes zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende smaken, bekende smaken zijn de milkshake aardbei, milkshake vanille en milkshake banaan. Wil jij thuis lekker een koude milkshake maken? De onderstaande drie recepten zullen zeker goed in de smaak vallen! 

Pancakes banner

Pancakes en Popcorn

De pannenkoek kennen we natuurlijk allemaal, maar ken je ook American pancakes? Het verschil tussen de pannenkoeken en American Pancakes is dat bij American Pancakes bakpoeder en baking soda wordt toegevoegd. Hierdoor rijst deze versie tijdens het bakken en is die dikker. Ook is de American pancake kleiner dan een pannenkoek. In het assortiment van Dirk vind je allerlei voordelig producten waarmee jij thuis de lekkerste American pancakes kunt maken. In het assortiment van Dirk vind je ook veel voordelige popcorn. Deze snack is zeer geliefd in Amerika. Wist je dat er in Amerika voor het eerst popcorn in bioscopen werd verkocht? 

Pancakes en Popcorn in het assortiment van Dirk

Bekijk hieronder de lekkerste en voordeligste American pancakes en popcorn bij Dirk: 

Leuke weetjes over Amerika

  • Wist je dat er meer dan 13.000 McDonald's zijn in Amerika?
  • Wist je dat een New York hotdog bestaat uit een hotdog, een hotdogbroodje, zuurkool, uien, tomatenpuree en mosterd? 
  • Wist je dat Amerika de grootste maïsproducent van de wereld is? Er kan dus heel veel popcorn in dit land gemaakt worden! 
  • Wist je dat de pepperoni pizza de meest gegeten pizza in Amerika is? 
  • Wist je dat de cheeseburger de meest populaire hamburger in Amerika is? 
Weetjes banner