10 tips om goedkoper boodschappen te doen

Alles wordt steeds duurder, denk bijvoorbeeld aan tanken, de energierekening of abonnementen. Een deel van je budget besteedt je aan boodschappen. Maar wist je dat het goed te doen is om op je boodschappen te besparen? Om je boodschappen goedkoper te kunnen doen, geven we je 10 tips waardoor jij kunt besparen op je boodschappen. Zonder dat je hiervoor hoeft in te leveren! Je leest het op deze pagina.

 

Tip 1: Kies voor aanbiedingen en bespaar op je boodschappen

Wanneer je kiest voor aanbiedingen, bespaar je veel geld op je boodschappen. Zeker als je tóch van plan was om die producten te kopen. Dirk staat bekend als de absolute nummer 1 in scherpe aanbiedingen. Wekelijks zijn er honderden producten in de aanbieding. Met de aanbiedingen doe je goedkoper boodschappen en houd je geld over voor andere dingen. Je betaalt bij Dirk de laagste prijs per stuk. Zo hoef je niet meerdere stuks te kopen om aan de aanbiedingen te voldoen.

 

De aanbiedingen gaan standaard op woensdag in en zijn te vinden op de aanbiedingenpagina en in de folder. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de goedkoopste aanbiedingen

Tip 2: Maak een boodschappenlijstje

Je kent het wel: je loopt door de supermarkt en stopt allerlei producen in je mandje die eigenlijk niet nodig zijn. Deze impulsaankopen brengen natuurlijk extra kosten met zich mee. Door een boodschappenlijstje te maken, en je aan dit boodschappenlijstje te houden, voorkom je impulsaankopen. Zo geef je niet onnodig veel geld uit en doe je goedkoper boodschappen. Via de website van Dirk maak je gemakkelijk een boodschappenlijstje en zie je ook precies hoeveel je bespaart met de aanbiedingen. Hoe fijn is dat? 

 

Bekijk hier hoe je een handig boodschappenlijstje maakt. 

 

Tip 3: Stel een budget vast en blijf binnen dit budget

Stel jij wekelijks een budget vast voor je boodschappen? Dit kan heel handig zijn als je goedkoper boodschappen wilt doen. Door te budgetteren weet je zeker dat je niet te veel geld uitgeeft. Je budget kun je vaststellen op basis van je woonsituatie. Zo kies je zelf voor bijvoorbeeld een budget van 50 of 100 euro. Door een boodschappenlijstje te maken via de website van Dirk zie je gemakkelijk of je binnen je budget blijft.

Recepten voor budgetprijzen

Tip 4: Doe boodschappen voor de hele week

Wanneer je een weekmenu maakt, haal je direct al je boodschappen in één keer in huis. Zo bepaal je direct het avondeten voor meerdere dagen en ga je maar één keer naar de supermarkt. Zo haal je geen onnodige boodschappen in huis zoals iedere keer weer iets lekkers. 

Tip 5: Kies voor huismerken in plaats van A-merken

Veel mensen zijn gewend om A-merken te kopen die ze al jaren gewend zijn. Maar zoals je weet zijn A-merken vaak een stuk duurder dan huismerken. Door te kiezen voor huismerken of B-merken doe je veel goedkoper boodschappen. Dirk heeft een eigen huismerk, genaamd: 1 de Beste. Met producten van de beste kwaliteit, maar dan voor een Dirk-prijs. Deze producten zijn het overwegen zeker waard als je wilt besparen op je boodschappen.  

 

Lees hier meer over ons huismerk 1 de Beste. 

 

Producten van 1 de Beste die altijd laag geprijsd zijn:

Tip 6: Bekijk eerst wat je thuis nog in de kast hebt liggen

Wil je goedkoper boodschappen doen? Bekijk dan eerst wat je nog thuis hebt! Dit helpt je te voorkomen dat je producten koopt die je al thuis hebt liggen. Je herkent namelijk vast wel de situatie dat je in de winkel staat en je twijfelt of je wel of geen tomatenpuree in de kast hebt liggen. Zo bespaar je gemakkelijk door van te voren uit te zoeken wat je al hebt en wat je nog nodig hebt. 

 

Daarnaast ga je voedselverspilling tegen. Wanneer je kookt met de producten die je al in huis hebt, gooi je geen producten onnodig weg. Zo blijven producten vaak in de keukenkastjes liggen die vervolgens over datum raken. Lees hier 6 tips hoe je voedselverspilling tegengaat.

Tip 7: Reserveer een Too Good To Go Box

Ben jij al bekend met Too Good To Go? In de app van Too Good To Go reserveer jij een Magic Box of Brood Box. In de box zitten producten die anders weggegooid zouden worden. Deze boxen kosten een derde van de originele prijs, dit is dus een heel klein bedrag. Wanneer je een box in huis haalt, ben je nóg goedkoper uit. In alle Dirk-supermarkten reserveer je een Too Good To Go box wanneer deze beschikbaar zijn. 

 

Bekijk hier hoe Too Good To Go werkt. 

Tip 8: Kijk naar producten met een afprijzing

Bij Dirk vinden we het zonde om producten weg te gooien. Daarom prijzen we dagelijks producten af. Een afprijzing kan betekenen dat het product bijna de houdbaarheidsdatum heeft bereikt of dat een grotere hoeveelheid van het product is ingekocht en daarom is afgeprijsd. Deze producten zijn goed te gebruiken en kunnen een goede manier zijn om geld te besparen. Let dus goed op afprijzing in de winkel bij bijvoorbeeld vlees of gebak als je goedkoper boodschappen wilt doen. 

 

Tip 9: Lever je statiegeldflessen in

Misschien een voor de hand liggende tip! Maar lever je statiegeldflessen en -blikken in. Het is niet alleen beter voor het milieu als je plastic flessen en blikjes inlevert, maar je krijgt ook je geld er weer voor terug! Hierdoor zijn de eerstvolgende keer de boodschappen wat goedkoper en ben je van de flessen en blikken thuis af. 

 

  • Op kleine plastic flesjes (minder dan 1 liter) zit € 0,15 statiegeld.
  • Op blikjes zit € 0,15 statiegeld
  • Op grote plastic flessen zit € 0,25 statiegeld.

 

Lees hier alles over statiegeld. 

Tip 10: Kies natuurlijk voor Dirk!

Wanneer jij jouw boodschappen bij Dirk doet, ben je goedkoper uit dan bij de concurrent. Wil je makkelijk geld besparen? Doe dan al je basisboodschappen bij Dirk en houdt de folder goed in de gaten. Zo haal je alle aanbiedingen in huis tegen de laagste prijs. Daarnaast bewijst de Consumentenbond dat Dirk de goedkoopste is in basisboodschappen. Dus kies voor Dirk, dat scheelt!

 

Bekijk hier de prijzenkast van Dirk!