Verpakkingen

Bij Dirk hebben we ongeveer 1700 producten in ons 1 de Beste huismerk assortiment die stuk voor stuk zorgvuldig zijn verpakt. Een verpakking heeft altijd meerdere functies. Zo kan het ervoor zorgen dat onze producten langer houdbaar blijven, biedt het bescherming en soms gebruiksgemak zowel in de winkel als bij de consument thuis. Bovendien is het een belangrijke informatiebron voor de consument voor wat betreft de samenstelling en allergenen van een product.

Duurzaam verpakken banner Klik hier

Brancheplan Duurzaam Verpakken

De productie van verpakkingen kunnen een behoorlijke impact hebben op het milieu. Daarnaast is een verpakking schadelijk voor het milieu wanneer deze niet wordt gerecycled, of erger nog in de natuur terecht komt... Alle producten in onze winkels zonder verpakking aanbieden is echter heel erg lastig. Omdat een verpakking zoveel verschillende functies heeft. Wel vinden we het bij Dirk belangrijk dat we goed kijken naar het soort verpakking en of we minder of duurzamer materiaal kunnen gebruiken. Lees er hier alles over.

Statiegeld

Statiegeld is een bekend fenomeen wat ingezet wordt voor PET-flessen en -flesjes. Het houdt in dat de klant een klein bedrag betaalt voor de primaire verpakking en als zij dat later terugbrengen, krijgen zij dat bedrag weer terug. Een ontwikkeling die in de huidige samenleving steeds vaker terug komt. Denk aan wetgevingen, maar ook eigen initiatieven. Bijvoorbeeld bij onze pilot met AGF-zakjes. Lees er hier alles over.

Statiegeld banner Klik hier
Nuttige verpakkingen banner Klik hier

Nuttige verpakkingen

Bij Dirk denken we constant na over verschillende verpakkingen en hoe we deze het beste kunnen inzetten. We zijn een tikkeltje eigenwijs en zijn het niet altijd eens met de regelgeving. Zo kijken we naar ons biologisch assortiment en waarom groenten met plastic verpakt zit.  We kijken dan ook kritisch naar de impact op het milieu of de mate van verspilling. Maar ook naar de nuttigheid van een verpakking, zoals de informatie die het geeft. Lees er hier alles over.