Verpakkingen banner

Verpakkingen

Elke dag maakt een Nederlander gemiddeld zeven verpakkingen open. Best veel eigenlijk. Deze verpakkingen hebben impact op het milieu: er zijn grondstoffen en energie nodig om te ze maken en ze leveren afval op. Maar liefst 20 procent van ons afval bestaat uit verpakkingen.

 

Een verpakking kan gemaakt worden van verschillende materialen, zoals plastic, papier, karton of een combinatie van materialen. Bij Dirk kijken we kritisch naar onze verpakkingen en blijven we op zoek naar manieren om plastic te reduceren op onze winkelvloer en zo ook bij onze klanten thuis.

Duurzaam verpakken banner

Klik hier

Duurzaam verpakken

Dirk werkt er hard aan om duurzamere verpakkingen te creëren voor ons huismerk 1 de Beste. Zo zorgen we bijvoorbeeld voor minder plastic, gaan we op zoek naar alternatieve verpakkingen of kiezen we juist voor helemaal geen verpakking. Om grotere stappen te zetten op het onderwerp duurzaam verpakken, bundelen we onze krachten met meerdere partijen. Lees er hier alles over.

Statiegeld

Een veelvoorkomende manier om te zorgen dat klanten hun afvalverpakkingen inleveren is statiegeld. Als klant betaal je een klein bedrag bij aankoop van een product. Als je de verpakking weer inlevert, krijg je het voorgeschoten bedrag terug. Lees er hier alles over.

Statiegeld banner

Klik hier