Meer
Lokale betrokkenheid

Dirk is een supermarkt waar iedereen welkom is. We zijn altijd op zoek naar verbinding. Verbinding met onze klanten, onze medewerkers en met de omgeving waar onze winkels zijn gevestigd. Onze supermarkten zijn een ontmoetingsplek en hebben hierdoor een centrale, sociale rol in de samenleving. Hierbij is ons motto: ‘Wie goed doet, goed ontmoet.’ We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt op een goede start in het leven. Dit is de basis voor de rest van je leven. En daarbij speelt ook een goede gezondheid een belangrijke rol. Deze thema’s komen terug in de initiatieven die wij steunen.

Voedselbank

Voedselbank

Al onze supermarkten werken sinds 2019 samen met de lokale voedselbank. Wij doneren vleesproducten die tegen de houdbaarheidsdatum zitten aan de lokale voedselbank. Daarnaast bieden we de voedselbank de mogelijkheid om inzamelacties te houden in onze winkels. De voedselbank zorgt dat dit terecht komt bij gezinnen die dit hard nodig hebben. Je leest hier meer over de donatie van vleesproducten.

Statiegeldacties

Het hele jaar door bieden wij onze klanten de mogelijkheid om hun statiegeldbon te doneren aan een goed doel. In 2021 doneerden onze klanten hun statiegeldbonnen aan Voedselbanken Nederland, Stichting ALS Nederland, KWF, Jantje Beton, Alzheimer Nederland, het Ouderenfonds, het Prinses Maximafonds en CliniClowns. In 2021 kwam het totale bedrag dat wij namens onze klanten aan deze  goede doelen konden doneren uit op €308.624,96. Op onze actualiteitspagina kan je alles leven over de lopende statiegeldacties in 2022.

Statiegeld
Door het afspelen van YouTube of TikTok video's,
sta je het plaatsen van cookies door sociale medianetwerken toe

Stichting Babyspullen

Stichting Babyspullen zamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen in en maakt daar startpakketten van voor aanstaande ouders die het financieel moeilijk hebben. Tijdens ‘Missie 538’ in december 2021 doneerde Dirk de volledige opbrengst van alle babyspullen die verkocht werden op 21 december aan Stichting Babyspullen. Dit kwam uit op een bedrag van €21.642. Dit voorbeeld sluit goed aan bij ons motto: ‘Wie goed doet, goed ontmoet.’ We vinden het belangrijk dat iedereen de kans moet krijgen op een goede start in het leven. Dit is de basis voor de rest van je leven.