Lokale betrokkenheid

Onze supermarkten hebben een sociale rol in de samenleving. Daarom zetten we onze winkels in voor het ondersteunen van goede doelen. Hierbij focussen we ons op initiatieven die zich richten op het verbeteren van de gezondheid en het ondersteunen van kinderen bij een goede start in het leven. Waar mogelijk proberen we te helpen. Niet altijd met geld, maar ook met producten.

11 statiegeldacties

Ook in 2022 stonden de statiegeldboxen weer in alle Dirk-winkels. Zelfs in een financieel uitdagend jaar doneerden onze klanten gul aan het goede doel. Het totale bedrag kwam uit op € 311.509,85 voor 11 goede doelen. Met dit geld kunnen zij verder onderzoek doen naar een remedie of juist mooie initiatieven voor hun doelgroep uitvoeren. Denk aan een dagje uit voor de eenzame ouderen of het laten sporten van kinderen waarvan hun ouders hier geen geld voor hebben.

230.000 flessen Dreft gedoneerd

Voor elk verkocht Procter & Gamble schoonmaakproduct in de week van 7 t/m 13 december 2022 doneerde Dirk een fles Dreft afwasmiddel aan de voedselbank. Uiteindelijk leidde dit tot een donatie van ruim 230.000 flessen afwasmiddel voor de klanten van de voedselbank. Lees hier meer over de donatie.

Donatie aan het Prinses Maxima Centrum

In de week voor Kerst maakte directeur Marcel Huizing op Radio538 bekend dat Dirk het eindbedrag van de statiegeldactie voor het Prinses Maxima Centrum verdubbelt voor Missie 538. Dit resulteerde in een donatie van € 63.436,80 wat gebruikt wordt voor de realisatie van clean rooms. Een belangrijke stap om celtherapie als behandelingsmethode beschikbaar te maken voor kinderen met kanker.

 

Lees hier meer over de donatie.

10.000 babyspullen gedoneerd

We doneerden 10.000 verpakkingen met babydoekjes aan Stichting Babyspullen. Deze voegen zij toe aan de pakketten die zij gratis verstrekken aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.

 

Lees hier meer over de donatie.