Meer
Duurzame inzetbaarheid

Bij Dirk vinden we goed werkgeverschap belangrijk. We geloven dat gezonde en gemotiveerde medewerkers van essentieel belang zijn voor een toekomstbestendige organisatie. Daarom gaan we samen met onze medewerkers aan de slag met duurzame inzetbaarheid.

Onze medewerkers

 • 75% is tussen de 15 en 24 jaar.
 • Ons personeelsbestand bestaat voor 58% uit vrouwen en voor 42% uit mannen.
 • 78% van de dienstverbanden is een 2-12 uur contract (hulpkracht).
 • Er zijn meer dan 700 medewerkers jonger dan 14 jaar.
 • 15,3% van de medewerkers is langer dan 10 jaar in dienst bij Dirk.
 • 7,8% van de leidinggevende rollen bij Dirk worden door een vrouw ingevuld.
Onze mederkers
Staafdiagram

Leeftijden

Bij Dirk werken mensen met heel veel verschillende leeftijden. Toch is één leeftijdsgroep het allergrootste, dat zijn de mensen tot 20 jaar. Van de in totaal 12.439 in 2021 waren maar liefst 8.936 medewerkers jonger dan 20 jaar. Dat zijn ruim 70% van de medewerkers! 

Soort dienstverband

Het grootste gedeelte van de medewerkers bij Dirk zijn hulpkracht. Dit aantal lag in 2021 op 9656 medewerkers. Het op een na grootste gedeelte is parttime medewerker. In 2021 waren er ruim 1790 parttimers in dienst bij Dirk. Het aantal fulltimers is de kleinste groep bij Dirk, dit waren er in 2021 bijna 1000. 

Soort dienstverband banner
Aantal jaren in dienst banner

Aantal jaren in dienst

Het grootste gedeelte van de medewerkers is pas kort in dienst bij Dirk. In 2021 waren er 9241 medewerkers die minder in drie jaar in dienst waren bij Dirk. Er is ook een groot gedeelte dat al langer bij Dirk werkt. In 2021 waren er in totaal 1906 medewerkers die al meer dan 10 jaar bij Dirk in dienst zijn. 

Mijn Koers

Om onze medewerkers bewust te maken en actief stappen te laten zetten op het gebied van duurzame inzetbaarheid hebben wij een programma opgezet. Dit interne programma noemen we ‘Mijn Koers’ en bestaat uit 3 verschillende thema’s: mijn gezondheid, mijn veiligheid en mijn loopbaan.

Mijn Gezondheid

Mijn Gezondheid gaat over lichamelijk én mentaal goed in je vel zitten. Mijn Koers probeert op verschillende manieren medewerkers te stimuleren om gezonder te leven, bewustere keuzes te maken en meer te bewegen.

 

 • We bieden al onze medewerkers gratis fruit aan in onze kantines.
 • Bij Dirk vieren we graag onze successen. We trakteren op een heerlijke fruittaart of een slagroomtaart. Zo kan men zelf kiezen wat ze liever willen eten.
 • Dirk nodigt zijn medewerkers uit om in een team deel te nemen aan Steptember of andere sportieve activiteit waarbij Dirk het entreegeld vergoed.
 • Ieder jaar bieden wij onze medewerkers de mogelijkheid om mee te doen met het Fietsplan. Hierdoor kunnen zij met fiscaal voordeel een fiets kopen.
Mijn gezondheid banner

Mijn Veiligheid

Mijn Veiligheid gaat over een veilige manier van werken én om een veilige werksfeer. We stimuleren onze medewerkers om een veilige werksfeer te creëren voor anderen, maar daarnaast bieden wij hen handvatten om zo veilig mogelijk te werken.

 

 • Ondanks Covid-19 zorgen wij ervoor dat alle noodzakelijke veiligheidstrainingen gewoon doorgaan.
 • Afgelopen jaar hebben we aandacht besteed aan sociale veiligheid en de lancering van een nieuwe infographic ´Zo werken wij bij Dirk´. Daarin staat welk gedrag gewenst is en welk gedrag niet. Leidinggevenden dagen we uit om sociale veiligheid bespreekbaar te maken in hun team.
 • In 2021 hebben we intrek genomen in ons nieuwe hoofdkantoor. Alle kantoormedewerkers hebben een werkplekonderzoek aangeboden gekregen om de eigen werkplek goed in te stellen. Zo proberen we risico’s van computerwerk te verkleinen.
 • Dirk is de eerste supermarkt in Nederland waar alle winkels voorzien zijn van een AED.
Mijn veiligheid banner

Mijn Loopbaan

Mijn Loopbaan gaat over persoonlijke ontwikkeling en vakinhoudelijke kennis. Wij dagen onzemedewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Hiervoor bieden wij hen verschillende handvaten die bijdrage aan persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden.

 

 • Via de Supermarkt Leerrekening kunnen medewerkers zelf een opleidingsbudget inzetten in de richting van hun interesse.
 • Om te ontdekken wat er bij medewerkers past en hoe ze aan de slag kunnen met hun loopbaan, organiseerden we voor het eerst een online loopbaanfestival. Verdeeld over twee weken gaven medewerkers en externe deskundigen webinars over allerlei thema’s.
 • De jaarlijkse carrièreborrel van Dirk biedt medewerkers een mooie gelegenheid om zich uitgebreid te laten informeren over alle carrièremogelijkheden binnen Dirk.
 • In plaats van een bijeenkomst voor alle 50-plussers op locatie, vond online een Pensioen 3-daagse plaats. Met webinars, filmpjes en tools vergroten we bij de medewerkers het inzicht in hun pensioen.
 • Elk jaar starten er weer veel medewerkers van Dirk met een MBO- en HBO traineeship om door te groeien naar de functie van Afdelingsmanager of Supermarktmanager.
Mijn loopbaan banner