Duurzame BBQ tips van Dirk en Too Good To Go

Het BBQ-seizoen is weer begonnen! Geniet op zonnige dagen van heerlijk eten met vrienden en familie. Bij Dirk vind je het hele seizoen de lekkerste BBQ-producten voor de laagste prijs van Nederland. Bij Dirk hechten we ook veel waarde aan bewust barbecueën en het behoud van onze planeet. Samen met Too Good To Go bedachten we zes handige tips om duurzamer te barbecueën. Zo bespaar je geld en verspil je minder! Hier zijn zes handige tips:

Tip 1: Voeg pas dressing toe bij het serveren

Bij Dirk vind je alles wat je nodig hebt om jouw favoriete BBQ-salade te maken, van de ingrediënten tot de dressing, natuurlijk allemaal voor de laagste prijs. Tip van Too Good To Go en Dirk: voeg de dressing pas toe vlak voor het serveren om de versheid te behouden. Bewaar de salade in een goed afgesloten bakje in de koelkast om deze langer vers te houden.

Dressing voor de scherpste prijs!

Op zoek naar voordelige saladedressings? Kies voor de dressings van 1 de Beste bij Dirk. Vind jouw favoriete smaak en maak de heerlijkste salades! 

Tip 2: Gebruik je restjes creatief!

Als je een BBQ organiseert voor vrienden of familie, is het soms lastig in te schatten hoeveel je moet maken. Het kan zijn dat je te veel maakt. Geen zorgen, met restjes maak je nog veel lekkers!

 

  • Overgebleven brood? Maak er heerlijke croutons van. 
  • Vlees over? Voeg het toe aan salades, wraps of sandwiches. 
  • Saus over? Gebruik het als marinade, in salades, wraps of op gebakken aardappelen. 

Recepten maken met restjes

Hier zijn een paar heerlijke recepten om je restjes te verwerken. Zo bespaar je geld en voorkom je verspilling!

Tip 3: Red je eten en voorkom verspilling

Heb je groenten of fruit die bijna niet meer goed zijn? Geef ze nieuw leven op de grill! Denk aan romaine sla, watermeloen, mais, bloemkool of iets wat je net uit een Too Good To Go-pakket hebt gered. Zo maak je er alsnog heerlijk eten van! Gril je favoriete groenten en fruit en geniet van verrassende smaken en texturen.

Wat is Too Good To Go?

Too Good To Go is een app waarmee je voedselverspilling tegengaat. Via de app reserveer je een verrassings- of broodpakket. In dit pakket zitten producten die anders waren verspild, maar die je nu voor een extra lage prijs koopt. In het verrassingspakket vind je een mix van heerlijke producten zoals fruit en groenten, salades, zuivel, vlees en vis. Het broodpakket bestaat uit afgebakken broden en pistolets. Op deze manier bespaar je geld en help je voedselverspilling te verminderen!

 

Tip 4: Koop bewust in

Bij het organiseren van een BBQ is het inschatten van de benodigde producten soms lastig. Door van tevoren een (online)boodschappenlijst te maken, koop je bewust in. Zo vergeet je geen producten en koop je ook niet onnodig veel. Met een Too Good To Go-pakket kun je bovendien voor een extra lage prijs inkopen doen. Door bijvoorbeeld een broodpakket te reserveren, haal je brood in huis voor een lage prijs. Dit helpt je niet alleen geld te besparen, maar ook voedselverspilling te verminderen.

Tip 5: Koel is cool!

Eerst geniet je natuurlijk van het gegrilde vlees, maar wat doe je als je vlees over hebt? Dek het binnen twee uur na het grillen af en zet het in de koelkast. Het blijft 3-4 dagen goed in de koelkast en kan tot zes maanden in de vriezer. Bewaar het in een afsluitbaar bakje om de versheid te behouden. Zo geniet je later nog eens van je heerlijke vlees, bespaar je geld en voorkom je verspilling.

Tip 6: Ga voor plantaardig

Wist je dat plantaardig eten beter is voor je gezondheid, dieren en onze planeet? Probeer meer groenten en plantaardige opties op de grill. Denk aan gegrilde aubergine, paprika's, courgette, mais en champignons. Deze zijn allemaal heerlijk op de BBQ. Plantaardige burgers en worsten zijn ook geweldige opties. Op deze pagina lees je meer over de vergelijking tussen dierlijk en plantaardig. 

Het voordelige plantaardige assortiment van Dirk:

Bij Dirk vind je altijd de lekkerste plantaardige producten voor de laagste prijs van Nederland. De onderstaande producten gaan heel goed op de BBQ: