Too Good To Go bij Dirk

Bij Dirk vinden we het zonde om producten die nog van goede kwaliteit zijn weg te gooien. Vooral in tijden waarin alles duurder wordt. Door de samenwerking met voedselverspillings-app Too Good to Go zet Dirk een volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling. Vanaf vandaag bieden de meer dan 125 Dirk-winkels een Magic Box en Brood Box aanProducten die anders weggegooid zouden worden, belanden zo, voor een klein bedrag, op het bord van een Too Good To Go gebruiker.

Magic Box en Brood Box

Bij Dirk kun je twee soorten Too Good To Go boxen reserveren: de Magic Box en de Brood Box. In de Magic Box vind je een mix van heerlijke producten zoals fruit en groente, salades, zuivel, vlees en/of vis. De Brood Box bestaat dan weer uit afgebakken broden en pistolets. Als je mazzel hebt, wordt het aangevuld met wat zoets!

 

Een box kost altijd een derde van de originele verkoopprijs. Afhankelijk van de inhoud kost een Brood Box of Magic Box gemiddeld zo'n €3,49 á €4,99. Neem je eigen tas mee om de producten in mee te nemen.

too good to go
Youtube Player

Hoe werkt Too Good To Go?

In de gratis app van Too Good To Go kun je zien op welke locaties van Dirk er een Box beschikbaar is. Vervolgens bestel en betaal je direct in de app om vervolgens de box op te halen bij de desbetreffende winkel. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft.

Met het halen van een box haal je heerlijk eten in huis voor een geweldige prijs en ga je tegelijkertijd voedselverspilling tegen, hoe fijn is dat?

ios
Android

Tips van Dirk

  • Tip 1: Neem altijd je smartphone mee als je de Too Good To Go box gaat ophalen. In de winkel moet je de bestelbon die in de app staat aan een medewerker laten zien. Deze kan je offline laten zien als de app nog open staat.
  • Tip 2: Vergroot of verklein je zoekstraal in de app, zo vind je ook boxen op weg naar je werk of op school.
  • Tip 3: Ga in de de app naar het tabblad 'bladeren', en verberg uitverkocht. Zo zie je alleen nog boxen die beschikbaar zijn.
  • Tip 4: De winkel van Dirk zorgt ervoor dat alles netjes verpakt is, maar breng je eigen tas mee om het pakketje mee naar huis te nemen.

Bewaartips van Dirk

Uiteraard wil je zo lang mogelijk genieten van je Brood Box. Daarom geven we enkele tips voor het zo lang mogelijk bewaren van je brood.

 

  • Tip 1: Bewaar brood in een plastic zak. Door je brood in een plastic zak te bewaren komt er geen lucht bij en droogt je brood minder snel uit. Hierdoor is het langer vers.
  • Tip 2: Bewaar brood in een theedoek. Wanneer je brood in een theedoek bewaard wordt de korst iets harder. Dit is dus lekker voor de mensen die houden van een krokante korst.
  • Tip 3: Bewaar je brood in de vriezer. De kwaliteit van je brood blijft zeer goed in de vriezer, ook als je het weer ontdooit. Haal de sneetjes die je nodig heb uit de vriezer als je gaat eten.
too good to go

Verspilling tegengaan

Bij Dirk vinden we het zonde om producten die nog van goede kwaliteit zijn weg te gooien. Daarom zoeken we constant naar nieuwe initiatieven en samenwerkingen om voedselverspilling verder terug te dringen. Zo werken we al samen met de voedselbank en Stichting Voedselsurplus en prijzen we producten met een naderende THT-datum af, zodat het aantrekkelijk wordt om deze producten alsnog te kopen. Door hier nu de Too Good To Go-boxen aan toe te voegen, redden we nog meer producten van de prullenbak en maken we samen impact.

 

Download de app en laat je verrassen!

Lees meer over duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Het duurzaamheidsverslag

Lees hier alles over wat wij als Dirk belangrijk vinden op het gebied van duurzaamheid en waar wij ons de komende jaren op gaan focussen.

Bekijken

Duurzaam nieuws

Duurzaam nieuws

Het laatste nieuws

In 2023 zijn we volop aan het ontwikkelen binnen de verschillende duurzaamheidspijlers van Dirk. Hier vertellen we graag over op deze nieuws pagina.

Bekijken