Stamppot header

Stamppot bij Dirk

Een van de meest traditionele Nederlandse gerechten: stamppot. Bij Dirk zijn we uiteraard gek op dit oer-Hollandse gerecht. Daarom hebben wij ook allerlei producten in huis zodat jij thuis jouw favoriete stamppot kan maken. Op deze pagina vind je allerlei lekkere stamppot recepten om de komende winter lekker uit te proberen. Neem gerust even een kijkje!

 

Alles over stamppot

Iedereen in Nederland heeft weleens van stamppot gehoord, maar wat is stamppot nou eigenlijk? Stamppot is een Hollands gerecht die wordt gemaakt op basis van aardappel en groente. Van elke groente of groentecombinatie kan stamppot worden gemaakt. Door de groente fijn te stampen, vaak in combinatie met aardappel, krijg je een stamppot. Bekende stamppot varianten zijn boerenkoolstamppot, hutspot, zuurkoolstamppot en andijviestamppot. Bij de stamppot wordt meestal een stuk vlees geserveerd. Zo wordt de boerenkoolstamppot meestal met rookworst geserveerd. 

Stamppot afbeelding
Boerenkoolstamppot afbeelding

Boerenkoolstamppot

De boerenkoolstamppot is de bekendste stamppot in Nederland. Een klassieke boerenkoolstamppot bestaat uit boerenkool, aardappel en rookworst. Boerenkoolstamppot is een typisch wintergerecht, al het kan het in principe in elk seizoen worden gegeten. Boerenkool is de groente die verwerkt zit in deze stamppot, boerenkool staat bekend als een echte superfood. Het bevat namelijk ontzettend veel vitaminen, mineralen en antioxidanten. Voorbeelden van mineralen zijn ijzer en vezels voor de spijsvertering. Dit is goed voor ons immuunsysteem en onze weerstand.

Producten voor boerenkoolstamppot

Dirk heeft een vers en voordelig assortiment waarmee jij thuis de lekkerste stamppot kunt maken. In het assortiment vind je producten voor een boerenkoolstamppot, maar ook kant-en-klare boerenkoolstamppot. Eet smakelijk!

Hutspot

Een andere klassieker onder de stamppotten is hutspot. Hutspot wordt al eeuwen gegeten in Nederland. Hutspot bestaat uit een combinatie van aardappel, wortel en uien. Door deze ingrediënten samen te stampen krijg je een stamppot. Wist je dat Hutspot ook wel wortelstamppot of wortelstoemp wordt genoemd?

Hutspot afbeelding

Producten voor hutspot

Met de producten van Dirk maak je de lekkerste en voordeligste hutspot. In het assortiment vind je alles voor een zelfgemaakte hutspot, maar ook kant-en-klare hutspot. Welke heeft jouw voorkeur? Bekijk hieronder de producten:

 

Zuurkool afbeelding

Zuurkoolstamppot

Sommige mensen houden ervan, sommige mensen kiezen liever iets anders. Bij Dirk zijn we gek op zuurkoolstamppot. Een traditionele zuurkoolstamppot bestaat uit zuurkool en aardappel. Vaak worden er spekblokjes in de stamppot verwerkt en wordt de stamppot geserveerd met een rookworst. Zeker in de winter is deze zeer gezonde stamppot populair in ons land. 

Producten voor zuurkoolstamppot

Dirk heeft alle producten in huis voor een heerlijke zuurkoolstamppot. Met de onderstaande producten maak jij voordelig de lekkerste zuurkoolstamppot. Ga je toch liever voor kant-en-klare zuurkoolstamppot? Ook dan ben je bij Dirk aan het juiste adres. Bekijk hieronder de producten:

 

Andijviestamppot

Andijviestamppot bestaat uit andijvie en aardappel. Deze stamppot is erg populair in Nederland. Andijviestamppot wordt vaak op twee manieren gegeten. Een variant met rauwe andijvie en gekookte aardappel. En een variant met gekookte andijvie en aardappelen. Vaak wordt andijviestamppot gemaakt met spekjes. Als andijviestamppot met spekjes wordt bereid wordt het ook wel stimpstamp genoemd. 

Andijviestamppot afbeelding

Producten voor andijviestamppot

Bij Dirk vind je allerlei verse en voordelige producten voor een andijviestamppot. Met de producten zet jij in een hand omdraai een heerlijke stamppot op tafel. Ook vind je kant-en-klare stamppot in het assortiment. Bekijk hieronder de producten:

Alternatieve stamppot afbeelding

Andere stamppotten

Er zijn nog veel meer stamppotten dan de vier bovengenoemde klassiekers. Zo kunnen met bijna alle groenten stamppot worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan spruitjesstamppot, preistamppot, bloemkoolstamppot en broccolistamppot. Zolang er groente met aardappel wordt fijn gestampt kan je allerlei soorten stamppot maken.

Andere stamppot recepten