Voorkom voedselverspilling na Pasen met deze recepten

Met Pasen pakken we groots uit met de gerechten. We snappen dat het een uitdaging kan zijn om precies goed in te schatten hoeveel je nodig hebt. Maar geen zorgen, want bij Dirk vinden we voor elk restje een smakelijke oplossing! Bekijk op deze pagina hoe je van overgebleven paaslekkernijen heerlijke gerechten maakt. Laat je inspireren door onze recepten voor gerechten met dat laatste stukje brood en die paar overgebleven eieren. 

Nog brood op de plank na Pasen?

Staat er na Pasen nog een feeststol of ligt er ander brood te wachten? Zie het niet als afval, maar als een kans! Van die restjes tover je namelijk in een handomdraai fantastische gerechten. Maak bijvoorbeeld van overgebleven brood de knapperigste croutons door het te snijden, te besprenkelen met olijfolie (en waarom niet een snufje kruiden?) en het even te roosteren op 180 à 200 graden. Binnen een mum van tijd heb je de perfecte croutons voor in je salade of soep. 

 

En die overgebleven paasstol? Die schreeuwt gewoon om omgetoverd te worden in de lekkerste wentelteefjes. Een snelle bakbeurt in de pan met wat eieren, kaneel, suiker en voilà, een fantastische lunch staat voor je neus. Maar er is nog meer! Wat dacht je van een zoete croque-monsieur van paasbrood? Laat je hieronder inspireren door allerlei recepten met een paasstol. Alle producten vind je bij Dirk, natuurlijk voor de laagste prijs van Nederland. 

Een overschot aan eieren na Pasen?

Eieren horen bij Pasen zoals pepernoten bij Sinterklaas. Maar wat doe je met de eieren die overblijven? Weggooien is zonde! Maak bijvoorbeeld een simpele, maar o zo lekkere omelet. En wat denk je van muffins of brownies waar je je vingers bij aflikt. Met eieren kun je eindeloos variëren in de keuken. Ook in dinergerechten kun je ze goed gebruiken. Laat je hieronder inspireren door de veelzijdigheid van eieren met onze overheerlijke recepten. Benieuwd naar alle recepten met ei? Klik hier.

Dirk zet zich in tegen voedselverspilling

Dirk zet zich in tegen voedselverspilling. Zo werken we actief samen met Voedselbanken, Too Good To Go en Stichting VoedselSurplus om onverkochte producten een tweede leven te geven. Deze inzet beperkt zich niet tot de Paasperiode; we zijn 365 dagen per jaar actief bezig met het maken van een verschil. 

 

Daarnaast zet Dirk grote stappen in het verminderen van verspilling door het innoveren van onze verpakkingen. Noor ons brood in een plastic zak van één soort materiaal te verpakken, zorgen we ervoor dat het brood vers en lekker blijft. Toch te veel brood? Vries het dan in, zodat je het niet hoeft weg te gooien – een simpele, maar effectieve manier om verspilling tegen te gaan. 

voedselverspilling

Maar de strijd tegen voedselverspilling winnen we niet alleen. Op deze pagina delen we vijf praktische tips om je te helpen voedselverspilling te verminderen. Zo kun jij bijdragen aan een duurzamere wereld, besparen én verspilling tegengaan. 

Creatief recept

Creatieve recepten op derde Paasdag

Op zoek naar inspiratie om je paasrestjes op een leuke manier te gebruiken? Bekijk dan onze vier handige video's. Deze helpen je met creatieve recepten die perfect zijn voor de dag na Pasen, ofwel 'derde Paasdag'. Of het nu gaat om dat laatste stukje paasbrood of de paaseieren die je over hebt, deze video's laten zien hoe je er iets lekkers van maakt. 

 

Video 1: Paasei croissant 

Video 2: Wentelteefjes paasbrood 

Video 3: Chocolade-eitjes melk 

Video 4: Gebakken avocado-ei