Vier derde paasdag en ga creatief aan de slag met restjes

Heb je nog wat over na Pasen en weet je niet wat je hier mee moet? Let dan op! Met onderstaande video’s maak je simpel en snel een lekker recept met jouw restjes.

Niet alleen beter voor je portemonnee, want je hoeft niets nieuws te kopen, maar ook goed voor het milieu. Er wordt namelijk veel energie en grondstoffen gebruikt voor het maken van jouw boodschappen. Super zonde dus om het weg te gooien. Met welke restjestip ga jij aan de slag?

Tip 1: Paasei croissant recept

Wil je voedselverspilling tegengaan en tegelijkertijd genieten van een heerlijke traktatie op derde paasdag? Bak dan je laatste chocolade ei mee in je overgebleven croissantdeeg. Terwijl de croissants goudbruin worden in de oven, smelt het paasei en wordt het een heerlijke chocoladevulling voor je croissant. Geen croissantdeeg over? Deze koop je het hele jaar voordelig bij Dirk.

 

 Bekijk in de video hoe je de ‘paasei croissant’ maakt. Eet smakelijk!

Youtube Player
Youtube Player

Tip 2: Wentelteefjes paasbrood recept

Heb je nog een stuk feeststol of ander brood over en weet je niet wat je hiermee moet? Hier is een simpele, maar overheerlijke tip: dompel dat laatste sneetje brood in wat overgebleven eieren en bak het goudbruin in de pan. Zo tover je in een handomdraai verrukkelijke wentelteefjes op tafel, perfect als ontbijt of dessert!

 

Bekijk in de video hoe je dit recept maakt.

Tip 3: Chocolade eitjes melk

Heb je nog chocolade eieren en wat melk over? Smelt de chocolade eieren dan in de melk voor een verrukkelijke kop chocolademelk! Een smaakvolle manier om voedselverspilling tegen te gaan.

 

Bekijk in de video hoe je dit maakt.

Youtube Player
Youtube Player

Tip 4: Gebakken avocado-ei recept

Wist je dat je van overgebleven avocado's en eieren een fantastisch gerecht kunt creëren? Maak kennis met het eivocado! Dit gerecht is niet alleen verrukkelijk, maar ook gezond en draagt bij aan het verminderen van voedselverspilling. Bekijk in de video hoe je dit recept maakt.

 

Oven 200 graden, 15 minuten op bakplaat in de oven. Tip: lekker met peper en zout.

Too Good To Go Paasbox

Reserveer nu een speciale paasbox via de app van Too Good To Go en draag bij aan het verminderen van voedselverspilling! Onze paasboxen zijn gevuld met een verrassende selectie van producten die anders weggegooid zouden worden na de paasdagen. Hoewel de exacte inhoud een verrassing blijft, kun je een variëteit aan overheerlijke producten verwachten die jouw paastafel zullen verrijken. De voorraad is beperkt, dus zorg dat je er snel bij bent. op=op.

 

Lees hier meer over Too Good To Go.

 

tgtg afbeelding