Koffiebonen

Koffiebonen, als je het leest, ga je het automatisch ruiken. Bij Dirk hebben we verschillende soorten smaken en merken koffiebonen in het assortiment. Je gebruikt koffiebonen in je koffiezetapparaat of in een losse bonenmaler. Op deze pagina lees je meer informatie over koffiebonen en welke wij in het assortiment hebben.

Wat zijn koffiebonen?

Koffiebonen komen van de koffieplant en worden onder hoge temperaturen gebrand. Hoe langer ze gebrand worden hoe donkerder ze worden. Vandaar dat je kiest tussen licht, medium of donder gebrande koffiebonen. Dit brengt een bepaalde smaak en caffeïne met zich mee. 

 

De meest populaire koffiesoorten zijn Arabica en Robusta. Maar wat is het verschil? Arabica geeft een smaakvolle koffie vol aroma en Robusta geeft een ruwere en krachtigere smaak. Koffie bestaat vaak een melange van verschillende bonen. Zo wordt ervoor gezorgd dat jouw favoriete koffie altijd hetzelfde smaakt.

 

Bekijk hier het complete koffiebonen assortiment.

Afbeelding koffiebonen

Koffiebonen in het assortiment van Dirk

Zijn je koffiebonen bijna op of wil je een keer iets anders proberen? Bekijk dan het voordelige koffiebonen assortiment van Dirk. Ben je benieuwd naar de aanbiedingen van volgende week? Bekijk dan de aanbiedingenpagina.

Recepten met koffiebonen

Wil je eens wat anders dan een zwarte koffie, cappuccino of latte macchiato? Bekijk dan eens onze koffierecepten. Zo maak je veel meer met koffie als basis. Haal al je ingrediënten bij Dirk voor de laagste prijs. 

Bekijk meer koffie

Bekijk hieronder nog meer koffie van Dirk. Zo kies je uit gemalen koffiebonen of een verfrissende ijskoffie.