Banner koffie

Een heerlijke kop koffie

Bij Dirk houden wij van een lekker kopje koffie. Jij ook? Dirk heeft allerlei koffievarianten in de schappen liggen zodat jij thuis jouw favoriete kop koffie zet én dat voor de laagste prijs. Van filterkoffie, koffiepads tot koffiecups. Bekijk op deze pagina wat er allemaal te kiezen valt en wat het verschil is tussen de koffies in ons assortiment. 

Het koffie assortiment van Dirk

Ontdek ons voordelige en uitgebreide assortiment. Zo is er voor ieder wat wils. Van koffiebonen, filterkoffie tot koffiecups en oploskoffie. De basis voor iedere kop koffie is hetzelfde. Zo heb je altijd water en gemalen koffie nodig om een aromarijke koffie te maken. Bij de ene machine doe je dit met voorgemalen koffie of koffiebonen, bij de andere machine doe je dit met een cupje of pad. Op deze pagina leggen we je uit wat het verschil is tussen deze soorten. 

 

Bekijk hier ons complete koffie assortiment.

Foto kopje koffie

Bekijk onze voordelige koffie

Neem een kijkje in ons voordelige assortiment. Hieronder zie je het verschillende assortiment dat wij hebben. Zo ga je direct naar de pagina waar je heen wilt. Wanneer je een Nespresso apparaat of L'OR cupmachine hebt, kies je bijvoorbeeld voor koffiecups. Wanneer er een Senseo bij je thuis staat, kies je natuurlijk voor koffiepads. 

Koffie smaakprofielen

Op veel koffiepakken staat een smaakprofiel vermeld. Dit profiel geeft aan hoe zacht of hoe sterk de smaak van de koffie is. Afhankelijk van de manier van branden wordt hier een smaakprofiel aan gehangen. Bij Dirk zijn er 4 profielen: verfijnd, rond, intens en krachtig & complex. Bekijk hieronder wat het profiel over de smaak zegt.

Licht gebrand

Verfijnd: Aromatisch & zacht

Deze koffie is licht en delicaat gebrand en heeft daarom een aromatische en zachte smaak. Een kop koffie met een subtiele smaak.

 

Rond: Rijk & evenwichtig
Deze koffie is gebalanceerd en medium gebrand voor een rijke smaak en evenwichtig aroma. Met deze koffie zet je een fijne koffie met een ronde smaak.

Koffie Verfijnd en Rond
Intens en Krachtig & Complex

Donker gebrand

Intens: Sterk & karaktervol

Deze koffie is donker gebrand en is daarom sterk en karaktervol, met een plezierige lange nasmaak. Dit is een koffie die ook geschikt is voor espresso en cappuccino.

 

Krachtig & complex
Deze koffie is zeer donker gebrand en is daarom krachtig en complex met een intense nasmaak. Voor een lekker kopje espresso of cappuccino is dit een heerlijke krachtige koffie.

UTZ Certified & Fairtrade

Verschillende koffievarianten in de schappen van Dirk hebben het UTZ Certified keurmerk of een Fairtrade keurmerk. Het UTZ Certified keurmerk staat op koffie, thee, cacao en hazelnoten die afkomstig zijn van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Deze boeren gebruiken bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen of hebben milieubesparende landbouwtechnieken. Het Fairtrade-keurmerk garandeert dat producten voldoen aan de normen voor eerlijke handel. De boeren en telers krijgen een eerlijk loon en er wordt goed omgegaan met hun rechten en gezondheid.

UTZ Fairtrade afbeelding