Het gezonde tussendoortje van Dirk wint Gezonde Innovatie Award

Alphen aan den Rijn, 22 november - De Gezonde Innovatie Award is uitgereikt aan Dirk. Consumenten stemden massaal op het gezonde tussendoortje dat in alle filialen bij de kassa ligt. Deze plek is bewust gekozen om Nederlanders te stimuleren een gezonde keuze te maken. Uit 22 initiatieven kwam Dirk als publiekswinnaar uit de bus.

 

Tessa Agterof, Senior Category Manager nam de prijs namens Dirk in ontvangst. Tessa vertelt: “Over het algemeen staat de kassa bekend om ongezonde impulsaankopen, maar bij Dirk doorbreken we dit patroon door hier een gezond tussendoortje aan te bieden.” 

 

Dirk van den Broek stopte lang geleden al met het verkopen van zoetwaren bij de kassa. Het aanbieden van het gezonde tussendoortje is sinds januari geïntroduceerd. En met succes. Zo maakt Dirk zich altijd hard om gezond eten betaalbaar te houden. Tessa vult aan: “Fruit is natuurlijk geen nieuw product, maar Dirk is wel de enige supermarkt die bij de kassa tracht om onze klanten vaker te laten kiezen voor fruit. En 99 cent voor 3 stuks fruit is ook nog eens ongekend goedkoop.”

 

Gezonde Innovatie Award

Foodlog en FoodPersonality vinden het belangrijk dat mensen gezond(er) eten en leven. Om dat aan te moedigen, reiken beide organisaties gezamenlijk de Gezonde Innovatie Awards uit. Het is een aanmoediging voor producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon. De uitreiking vond plaats op 21 november 2023 in de RAI Amsterdam. 

Foto tussendoortje