De ambitie van Dirk

Dirk is een supermarkt voor iedereen. We willen verantwoorde voeding betaalbaar en zo toegankelijk maken voor iedereen. Met respect voor mens, dier en milieu. Daarbij zien we het als onze taak om te laten zien dat gezonde voeding niet duur hoeft te zijn.

 

Het voordeel dat we behalen door scherp op onze kosten te letten, geven we terug aan onze klanten. Dirk is er voor mensen die niet meer kunnen of willen betalen.

DNA dirk

Het DNA van Dirk

Dirk van den Broek is een familiebedrijf met een rijke historie. “Dat scheutje meer is voor het morsen”, zegt Dirk van den Broek destijds tegen zijn klanten. Dit wordt gewaardeerd en zijn klantenkring groeit. Dit scheutje meer zit nog altijd in het DNA van Dirk. Klanten krijgen net wat meer voor hun geld bij Dirk dan bij anderen. Sinds de oprichting in 1939 zijn we een spraakmakend bedrijf, wat graag schopt tegen heilige huisjes. Zo werd er gestreden tegen de vaste verkoopprijzen van merkartikelen. Het strijden voor deze laagste prijs voor onze klanten zit nog altijd in het DNA. Je leest hier alles over deze strijd.

5 kernwaarden van Dirk

Dit zijn de belangrijkste waarden binnen ons bedrijf die voortkomen uit het DNA van de formule Dirk. Het zijn de drijfveren en eigenschappen waar we voor staan en die onze bedrijfscultuur in één keer helder maken. Dat gaat niet over producten of diensten, maar over de mentaliteit, de cultuur en de intrinsieke waarden van de mensen in ons bedrijf. Onze kernwaarden maken duidelijk hoe en waarom we dingen doen. Het maakt het nemen van beslissingen makkelijker, aangezien iedereen weet waar we voor staan. Of je nu in de winkel of op kantoor werkt. Onze kernwaarden zijn dan ook geen marketingkreten, maar wezenlijke, gemeenschappelijke waarden. En dat maakt veel duidelijk.

5 kernwaarden banner

Onze materialiteitsmatrix

Duurzaamheid is een breed en veelomvattend begrip. Daarom hebben we onderzoek uitgevoerd om helder te krijgen wat onze stakeholders (klanten, leveranciers en externe partijen) en Dirk zelf belangrijk vinden. Door een omgevingsanalyse, interne analyse en een externe analyse brachten we de belangrijkste thema’s in kaart, waarna deze nogmaals intern zijn getoetst en verder aangescherpt.

 

De belangrijkste thema’s zijn verwerkt in de onderstaand afgebeelde materialiteitsmatrix. Je ziet hier een rangschikking van de diverse thema’s op het belang voor de stakeholders (verticale as) en het belang van Dirk (horizontale as). Deze thema’s komen overeen met de focusgebieden van het duurzaamheidsbeleid van Dirk en vormen de basis van ons duurzaamheidsverslag.

Matrix banner