Meer
Vlees bij Dirk

Vlees staat bij heel veel Nederlanders dagelijks op het menu, het is dan ook geliefd voedsel. Voor de vleesliefhebbers heeft Dirk een vers en voordelig vleesassortiment. Zo vind je onder andere rundvlees, varkensvlees en kippenvlees. Van dit vlees zijn er allerlei verschillende producten waarmee jij de lekkerste gerechten kan maken. Laat je op deze pagina inspireren door het verantwoorde 1 de Beste assortiment en de lekkerste recepten.

Waarom vlees eten banner

Waarom vlees eten?

Het eten van vlees is naast dat het lekker is, ook nog eens gezond. Zo bevat vlees vitamines als B1, B6 en B12. Daarnaast bevat vlees vetten die het lichaam voorzien van energie. Wist je al dat onbewerkt mager vlees in de Schijf van Vijf staat? Onbewerkt vlees is dan ook gezonder dan bewerkt vlees. Onbewerkt vlees is vlees dat niet is gemarineerd, gekruid, gemalen, gerookt of op een andere manier is bewerkt. 

Beter Leven keurmerk

Het dierenwelzijn wordt steeds belangrijk in het productieproces van vlees. Bij Dirk zijn we hier ook bewust mee bezig, zo bevatten veel vleesproducten het Beter Leven keurmerk. Hoe meer sterren er in het Beter Leven keurmerk staan, hoe beter het leven van het dier is geweest. Een dier met een goed leven heeft veel ruimte, afleidingsmateriaal en mogelijkheden gehad om hun natuurlijke gedrag uit te oefenen.

Beter leven banner
Rundvlees banner

Rundvlees

Rundvlees is vlees dat afkomstig is van koeien, stieren of ossen. Er zijn twee soorten rundvlees: draaiproducten en snijvlees. Voorbeelden van draaiproducten zijn rundergehakt, gehaktballen en hamburgers. Voorbeeld van snijvlees zijn biefstuk, rib eye en sukadelappen. Rundvlees typeert zich door de rode kleur, deze wordt bruin wanneer je het vlees bakt.

Recepten met rundvlees

Met rundvlees kun je goed variëren en heerlijke recepten maken. De onderstaande rundvlees recepten zullen zeker goed in de smaak vallen. Ben je er nog niet uit? Bekijk hier meer recepten met rundvlees.

Biefstuk met auberginepuree en granaatappelpitjes
Gemiddeld 90 min. Hoofdgerecht
Italiaanse rundvleesstoofpot met paddenstoelen
Eenvoudig 200 min. Hoofdgerecht
Gegrilde ribeye met kruidenboter
Eenvoudig 60 min. Hoofdgerecht

Kippenvlees

Kippenvlees is vlees dat afkomstig is van kippen. Het vlees van de kip is veelzijdig, zo kan het op verschillende manieren worden bereid. Kip kun je bijvoorbeeld bakken, braden, grillen of stoven. Varianten van kippenvlees die veel gegeten worden zijn: een hele kip, kipfilet, kipdijfilet en kipdrumsticks. Kippenvlees typeert zich door de witte kleur.

Kip banner
Kip bij Dirk

Bij Dirk vind je een vers een voordelig 1 de Beste kippenvlees assortiment. Bekijk hieronder allerlei verse en voordelige producten. Wil je meer kip bekijken? Klik dan hier.

Recepten met kippenvlees

Met 1 de Beste kip kun je allerlei heerlijke recepten maken. Bekijk hieronder drie recepten met kip. Wil je meer recepten met kip bekijken? Klik dan hier.

Groene salade met geroosterde kip
Eenvoudig 40 min. Hoofdgerecht
Saté van kippendij met pittige pindasaus
Gemiddeld 50 min. Borrelhapje
Kip met pittige ovenspruitjes
Gemiddeld 75 min. Hoofdgerecht
Varkensvlees banner

Varkensvlees

Varkensvlees, is zoals de naam al zegt, afkomstig van varkens. Onbewerkt mager varkensvlees is gezond, en staat dan ook in de Schijf van Vijf. Voorbeelden hiervan zijn de varkenshaas, haaskarbonades en hamlappen. Er zijn verder nog veel meer varkensvleesproducten, bekende voorbeelden van zijn: spareribs, speklappen, slavinken en braadworsten. 

Varkensvlees bij Dirk

Dirk heeft allerlei 1 de Beste varkensvlees producten in de schappen liggen. Met varkensvlees kan je de lekkerste gerechten maken en heerlijk dineren. Bekijk hieronder verschillende varkensvleesproducten in het assortiment van Dirk:

Recepten met varkensvlees

Ben jij gek op spareribs of varkenshaas? Dan zullen de onderstaande recepten zeker goed in de smaak vallen. Wil je meer vlees recepten bekijken? Klik dan hier.

Spareribs met zoetzure ananassaus
Gemiddeld 40 min. Hoofdgerecht
Speklaprollade met salsa verde
Gemiddeld 50 min. Hoofdgerecht
Indonesische gemarineerde varkensvlees
Eenvoudig 150 min. Hoofdgerecht
Vleeswaren bij Dirk

Dirk heeft veel vleeswaren in het assortiment. Vleeswaren bij Dirk zijn broodbeleg producten die gemaakt zijn van rundvlees, kippenvlees of varkensvlees. Een voorbeeld van een vleeswaren is grillworst. Bekijk hieronder allerlei voordelige vleeswaren bij Dirk: 

Weetjes banner

Weetjes over vlees

  • Gemiddeld eet een persoon in Nederland zo’n 100 gram vlees per dag.
  • Kippenvlees is het meest gegeten vlees wereldwijd, deze wordt op de voet gevolgd door varkensvlees.
  • Grillworst is de meest gegeten vleeswaren in Nederland.
  • Het eten van vlees kan helpen bij het afvallen. Door het eten van vlees heb je het gevoel dat je langer vol zit.

Vleesvervangers

Steeds meer mensen gaan vegetarische vleesvervangers eten! Daarom is het vegetarische vlees assortiment bij Dirk ook continue aan het uitbreiden. Bij Dirk vind je allerlei vleesvervangers waarmee jij de lekkerste gerechten op tafel kunt zetten. Wil je meer weten over ons vegetarische vlees? Laat je dan inspireren op deze vega pagina.

Vegetarisch banner