Banner plantaardige drink

Plantaardige dranken

Naast zuivel die afkomstig is van zoogdieren vind je bij Dirk ook plantaardige zuivel alternatieven. Deze alternatieven zijn niet afkomstig van zoogdieren, maar komen bijvoorbeeld van soja, haver, noten of pitten. Plantaardige drink bevat geen echte melk, daarom staat er op de verpakking geen ‘melk’ vermeld en wordt het plantaardige drink genoemd. Het is dus ook wel een veganistisch product. Plantaardige dranken hebben verschillende voordelen! Zo is het beter voor het milieu, aangezien de productie van plantaardige drink veel minder energie, land en water kosten dan de melk die afkomstig is van zoogdieren.

Sojadrink

Een van de bekendste zuivel alternatieven is sojadrink. Deze plantaardige drank wordt gemaakt van sojabonen. Sojadrink staat ook wel bekend als sojamelk, al mag het van de wet officieel niet zo heten. Sojadrink wordt steeds populairder, daarom komen er ook steeds meer sojadranken in het assortiment van Dirk. Er zijn al verschillende smaken voor deze drank, zo kan je bijvoorbeeld al kiezen voor banaan, rode vruchten, choco of vanille. 

Sojadrink afbeelding

Sojadrink in het assortiment van Dirk

In het assortiment van Dirk vind je de lekkerste en voordeligste sojadranken. Bekijk hieronder verschillende producten:

Haverdrink afbeelding

Haverdrink

Haverdrink is een plantaardig zuivel alternatief. Deze veganistisch drank wordt gemaakt van haverkorrels en water. Haverdrink staat ook wel bekend als haverdrank of havermelk, al is het officieel geen melk. Haverdrink is een heerlijk alternatief als je geen melk van een zoogdier wilt drinken. Bekende haverdrink producenten zijn Alpro, OATLY en Bio+. 

 

Tip voor de koffieliefhebbers: Met OATLY barista haverdrank kan je heerlijke koffies maken. 

Haverdrink in het assortiment van Dirk

Haverdranken wordt steeds populairder, uiteraard vind je in de schappen van Dirk voordelige haverdranken. Bekijk hieronder verschillende haverdrink in het assortiment van Dirk:

Amandeldrink

Een ander plantaardige zuivel alternatief is amandeldrink. Deze drank is de afgelopen jaren ook steeds populairder geworden. Amandeldrink is een plantaardig product dat wordt gemaakt van amandelen. Net als sojadrink en haverdrink wordt amandeldrink geen amandelmelk genoemd omdat het officieel niet mag. Toch staat amandeldrink bij vele mensen bekend als amandelmelk. In de schappen van Dirk vind je amandeldrink ook terug, bekijk hieronder verschillende amandeldranken: 

Amandeldrink afbeelding