Pasta banner

Pasta: alle soorten en smaken

Pasta! Bij wie staat dit gerecht niet wekelijks op het menu? Je kunt zoveel verschillende kanten op met pasta. Van spaghetti tot macaroni en van tagliatelle tot penne. Bij Dirk hebben we uiteraard allerlei pasta soorten in de winkel liggen. Laat je inspireren over de pasta’s bij Dirk op deze pagina en creëer de lekkerste gerechten. Denk aan een romige pasta carbonara, kruidige pasta pesto of een traditionele spaghetti bolognese.

 

Alles over pasta

Pasta is een verzamelnaam voor deegwaren die gemaakt zijn van tarwemeel of tarwebloem. Bekende voorbeelden zijn macaroni, spaghetti, penne of lasagnebladen. Er zijn honderden pastasoorten. Het verschil tussen deze pasta’s zit hem in de afmetingen, vorm en smaak. De overeenkomst is wel dat bijna alle pasta's dezelfde basisrecepten hebben, zoals ei en tarwemeel. Pasta staat bekend als een Italiaans gerecht, in dit land wordt dan ook de meeste pasta geproduceerd.

 

Bekende pastasoorten op een rij

Hieronder een paar bekende pastasoorten onder elkaar:

 

1. Spaghetti

2. Fusilli

3. Farfalle

4. Penne

5. Ravioli

6. Tortellini

7. Lasagne

8. Macaroni

9. Linguine

10. Tagliatelle

Pasta afbeelding

Pasta en spaghetti voor de laagste prijs

Bekijk hieronder heerlijke en voordelige pasta producten. Bij Dirk haal je alles voor een zelfgemaakte pasta voor de laagste prijs! Wil je meer pasta bekijken? Klik dan hier.

 

Voordelige pastasauzen in het assortiment

Pasta zonder saus? Nee dat kan niet! Hieronder een kleine greep uit het assortiment. Bij Dirk vind je een uitgebreid en voordelig assortiment aan pastasauzen in huis. De keuze is reuze!

recepten pasta afbeelding

Recepten maken met pasta

Om pasta extra lekker te maken, voeg je extra ingrediënten toe. Er zijn eindeloos veel pasta recepten om met verschillende ingrediënten te maken. Bekende pasta recepten zijn pasta carbonara, spaghetti bolognese en pasta pesto. Daarnaast is lasagne ook een echte klassieker. En ben je bekend met gnocchi? Bij Dirk hebben we een uitgebreid pasta assortiment zodat jij jouw favoriete pasta recept thuis klaarmaakt!

 

Pasta recepten

Heb jij trek in een lekker pasta recept? Maak een van de onderstaande zes pasta recepten. Wil je meer pasta recepten bekijken? Klik dan hier. Je haalt bij Dirk al je ingrediënten voor de laagste prijs.

Lasagne

Lasagne is een klassiek pastagerecht dat bestaat uit meerdere lagen. Deze ovenschotel wordt bereidt met dunne pastabladen. Ook wel lasagnebladen genoemd. Hoe je de lasagne verder invult, is aan jou! De ene vindt het lekker met bolognesesaus, de ander met zalm en een roomsaus. Je kan alle kanten op! Het handige aan een lasagne is dat je hem van tevoren klaarmaakt en later enkel nog hoeft op te warmen. 

Lasagne

Lasagne recepten

Staat er nu vanavond lasagne bij jou op de planning? Bekijk dan eens onderstaande recepten voor een lekkere lasagne. Zoals zalm-, wortellasagne of een opgerolde lasagne. Je haalt al je ingrediënten bij Dirk voor de laagste prijs. 

Gnocchi

Gnocchi

Een andere pasta soort is gnocchi. De bekendse variant is de gnocchi di patate, oftewel aardappel. Hiermee geef je een twist aan je pastagerecht. Lekker om een keer af te wisselen. Gnocchi is ook snel klaar. Je kookt de Gnocchi in een pan kokendheet water, wanneer de Gnocchi omhoog komt drijven, zijn ze klaar om te gebruiken. Ze zijn extra lekker als je ze vervolgens nog even opbakt in een pan met olijfolie. 

Gnocchi recepten

Ben je benieuwd naar gnocchi recepten? Probeer dan eens onderstaande gerechten! Je haalt al je ingrediënten bij Dirk voor de laagste prijs!