Coca-Cola: de bekendste frisdrank ter wereld

Coca-Cola is een bekend colamerk, het is een koolzuurhoudende frisdrank met een zoete smaak en een donkere kleur. Wist je dat het wereldwijd bekend staat als de meest bekende frisdrank? Opgericht in 1886, is Coca-Cola in de loop der jaren uitgegroeid tot een marktleider binnen de frisdrankenindustrie. Tegenwoordig is Coca-Cola verkrijgbaar in alle uithoeken van de wereld, van gerenommeerde restaurants tot afgelegen dorpen. En uiteraard ook bij Dirk voor de laagste prijs. Het herkenbare flesontwerp en het iconische rode logo zijn kenmerkend voor het merk. De naam Coca-Cola is afgeleid van de cocaplant en de kolanoten, beide ingrediënten die in het productieproces worden gebruikt. Als je meer wilt weten over Coca-Cola, kun je inspiratie opdoen op deze pagina.

Coca cola afbeelding

Coca-Cola flesje

Het Coca-Cola flesje is wereldwijd bekend. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld in 1915. Coca-Cola heeft verschillende glasbedrijven uitgedaagd om een flesje te creëren dat zelfs in het donker herkend kon worden als een Coca-Cola glas. En zelfs als het kapot op de grond lag nog steeds herkenbaar moest zijn. Earl Dean bedacht een ontwerp waarbij hij zich liet inspireren door een cacaopeul. De herkenbare bolvorm en verticale groeven van de cacaopeul werden verwerkt in het glas, zo ontstond het allereerste flesje. Tegenwoordig is Coca-Cola ook verkrijgbaar in plastic flessen en blikjes.

Weetjes over Coca-Cola

  • Coca-Cola werd in Nederland voor het eerst verkocht tijdens de Olympische Spelen van 1928.
  • Vroeger werd Coca-Cola als medicijn gebruikt. Het zou een geneesmiddel zijn voor nerveuze aandoeningen.
  • In Mexico wordt gemiddeld het meeste Coca-Cola gedronken. Na Mexico wordt er in de Verenigde Staten het meeste Coca-Cola geconsumeerd.
  • Veel mensen denken dat Coca-Cola de kerstman heeft bedacht, dit is niet waar. Wel is Coca-Cola verantwoordelijk voor de huidige look en persoonlijkheid van de kerstman.
Coca cola flesje afbeelding
Coca cola flesje smaken

Coca-Cola bij Dirk

Wil je voordelig Coca-Cola kopen? Bij Dirk kun je allerlei Coca-Cola smaken en varianten kopen. Regelmatig hebben we ook Coca-Cola aanbiedingen, de producten zijn dan extra scherp geprijsd. Bekijk hieronder Coca-Cola bij Dirk: