Filterkoffie

Met filterkoffie haal je gemalen koffie in huis. Dit wordt ook wel snelfiltermaling genoemd. Filterkoffie is de ouderwetse koffievariant. Denk aan zo'n pot filterkoffie vroeger op tafel. Filterkoffie is alweer een stuk populairder geworden en daarom haal je het bij Dirk voor de laagste prijs in huis. Je leest op deze pagina meer over deze koffievariant.

Wat is filterkoffie?

Filterkoffie is als de naam zegt; koffie die je met een filter zet. Zo doe je de gemalen koffie in een (papieren) filter. Je doet hier zelf of met een filterkoffiezet apparaat water overheen. Zo krijg je een milde zwarte koffie.

 

Wat de beste verhoudingen zijn, ligt aan je eigen smaak. Zo staat er op de verpakking altijd een recept vermeld. Je gebruikt 1 schep, ongeveer 7 gram gemalen koffie, voor één kopje koffie. Houd je van een sterkere bak? Dan gebruik je natuurlijk meer. Zoek je het milder op? Gebruik dan een halve schep per kop koffie.

 

Bekijk hier het complete filterkoffie assortiment.

Filterkoffie in het assortiment van Dirk

Hieronder vind je het filterkoffie assortiment van A-merken tot ons eigen huismerk. Zo kies je voor alle producten voor een Dirk-prijs. Wissel je graag af tussen caffeïne of decaf? Of vind je het lekker om gemalen koffie van meerdere merken te proeven?

Recepten met filterkoffie

Wil je variëren met filterkoffie? Kijk dan naar de recepten hieronder. Zo maak je ook gemakkelijk ijskoffies met filterkoffie. 

Bekijk meer koffie

Wil je meer koffiesoorten bekijken? Bij Dirk vind je ook koffiebonen en koffiepads in het assortiment. Je vindt het hier!