Hop in de wereld van bier!

In Nederland zijn we gek op een biertje. Daarom hebben we bij Dirk ook een uitgebreid en voordelig bierassortiment. In het assortiment van Dirk vind je de lekkerste pilsener, maar ook heel veel speciaalbier. Zo kunnen alle bierliefhebbers bij Dirk terecht voor een heerlijk biertje. Laat je op deze pagina inspireren door het bierassortiment van Dirk.

 

Wat is bier?

Bier is een alcoholisch drankje dat wordt gemaakt van water, gefermenteerde mout, hop en gist. Met deze vier ingrediënten kunnen talloze verschillende bieren worden gemaakt. Voorbeelden van bekende biersoorten zijn pilsener, dubbel bier, tripel bier en blond bier. Typerend voor bier is de schuimlaag die zich bovenaan bevindt en de bittere smaak. Het drinken van bier was eeuwen geleden al populair, en vandaag de dag is bier nog steeds heel geliefd. De gemiddelde Nederlander drinkt zelfs bijna 80 liter bier per jaar!

Hoe wordt bier gemaakt?

Bier werd eeuwen geleden al gebrouwen, het brouwproces van vandaag lijkt nog redelijk op die van het verleden. In dit proces wordt er begonnen met mouten, hierin wordt er van een graansoort (meestal gerst) mout gemaakt. Verder in brouwproces worden natuurlijk suikers uit de gemoute granen onttrokken met behulp van heet water. De wort die hieruit ontstaat gaat in een brouwketel en wordt gekookt. In dit proces wordt de hop toegevoegd. Na dit proces vindt de vergisting plaats, na dit proces hoeft het bier alleen nog te rijpen. Na het rijpen is het bier klaar om te drinken!

Het verschil tussen bier en pilsener

Sommige mensen denken dat bier hetzelfde is als pilsener, dat is niet waar. Bier is de overkoepelende naam voor alle soorten licht alcoholische dranken die worden gebrouwen door de vergisting van wort. Pilsener is een biersoort, net als blond bier en zoet bier. Al het pilsener is dus bier, maar niet al het bier is pilsener. Pilsener is de meest gedronken biersoort in Nederland, voorbeelden hiervan zijn Heineken pilsener en Hertog Jan pilsener. 

Pilsener in het assortiment van Dirk

In het assortiment van Dirk vind je heel veel pilsener voor de laagste prijzen. Zo vind je pilsener van A-merken, maar dan voor Dirk-prijzen. Bekijk hieronder 9 populaire pilseners bij Dirk: 

Speciaalbier bij Dirk

Naast de bekende pilsener vind je in het assortiment van Dirk ook heel veel speciaalbier. Onder speciaalbier verstaan we bij Dirk bier dat geen pilsener is. Hieronder worden drie populaire speciaalbier soorten uitgelicht. 

Blond bier

Blond bier is speciaalbier met een goudgele kleur. Dit biertje is licht en fris van smaak, hierdoor is blond bier toegankelijk om te drinken voor beginnend speciaalbier drinkers. In het brouwproces van blond bier wordt vaak weinig hop gebruikt, hierdoor is de smaak minder bitter dan van pilsener. Bekende voorbeelden van blond bier zijn Leffe, La Chouffe en Affligem. In het assortiment van Dirk vind je allerlei voordelige blond bieren. Bekijk hier het blond bier assortiment.

 

Dubbel

Dubbel bier, ook wel bekend als bruin bier, is speciaalbier met een bruine tot donkerbruine kleur. Dubbel bier bevat vaak meer alcohol dan pilsener, dit komt doordat er meer graan in het brouwproces wordt toegevoegd. Dubbel bier heeft een zoete smaak, en smaakt niet al te bitter. Het kan doorgaans goed bij vlees- of visgerechten gedronken worden. Bekende voorbeelden van dubbel bier zijn Grimbergen Dubbel en Leffe bruin. In het assortiment van Dirk vind je allerlei voordelige dubbel bieren. Bekijk hier het dubbel bier assortiment.

Tripel

Tripel bier is een speciaalbier met een oranje-gele kleur. Tripel bier staat bekend als een biertje met een hoog alcoholpercentage, de smaak varieert tussen heel bitter en zoetig. Het hoge alcoholpercentage heeft Tripel bier te danken aan de suiker die wordt toegevoegd in het brouwproces. Tripel bier bevat vaak veel koolzuur. Bekende voorbeelden van Tripel bier zijn Leffe Tripel en La Trappe Tripel. In het assortiment van Dirk vind je allerlei voordelige Tripel bieren. Bekijk hier Tripel bier in het assortiment.

 

Speciaalbier in het assortiment van Dirk

In het assortiment van Dirk vind je heel veel speciaalbier voor de laagste prijzen. Zo vind je speciaalbier van A-merken, maar dan voor Dirk-prijzen. Bekijk hieronder populaire speciaalbieren:

Alcoholvrij bier

Een avondje geen trek in alcohol? Of ben je met de auto? Pak dan lekker alcoholvrij bier! Radler, Pils, Blond, IPA, voor vele biersoorten is er al een alcoholvrije variant. Alcoholvrij bier is afgelopen jaren steeds geliefder geworden en dat begrijpen wij bij Dirk volledig. Het is een ideale variant voor een avond geen alcohol. Ontdek op deze pagina het uitgebreide alcoholvrije bier assortiment van Dirk.

 

Bier aanbiedingen

Bij Dirk zijn er wekelijks verschillende bier aanbiedingen. Met de bier aanbiedingen kan jij nog voordelig jouw favoriete bier in huis halen. Bekijk de bier aanbiedingen op de aanbiedingen pagina.