Banner TRKA

Omgekeerde pop-up supermarkt TKRAMREPUS

Alphen aan den Rijn, 23 november 2021

 

Knappe Koppen openen eerste supermarkt waar je niks kan kopen voor de Voedselbank.

 

Omgekeerde pop-up supermarkt TKRAMREPUS! opent op 30 november haar deuren op de prinsengracht. Op initiatief van KnappeKoppen wordt er drie dagen zo veel mogelijk houdbaar eten en geld ingezameld voor de Voedselbank op één van de drukst bezochte winkelstraten van Amsterdam.

 

Het is geen geheim dat de afgelopen en huidige tijd uitdagend zijn voor veel mensen. Dit zien ze ook terug bij de Voedselbank waar ze het aantal klanten sterk zien stijgen. In 2020 nam het aantal met bijna 10% toe. “Door de stijgende energieprijzen en het aflopen van de corona steunmaatregelen komen meer mensen in de financiële problemen is onze vrees. Hierdoor zijn we gebaat bij een structurele aanwas van houdbare levensmiddelen, financiële steun en (creatieve) marketing. Dit komt goed samen in de actie van KnappeKoppen”, aldus Joep Wijffels, manager Voedselwerving van Voedselbank Amsterdam.

 

KnappeKoppen, hét platform voor studenten en starters, heeft als missie om talent verder te helpen. Van een stage tot aan startersfunctie en van gastcolleges tot aan vrijwilligerswerk, zo geven zij aanstormend talent een duwtje in de goede richting. Met deze actie willen zij de ogen van jongeren openen. “Een warme decembermaand is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend, zeker nu niet en daarom geven wij de mogelijkheid met onze pop-up supermarkt om een simpel steentje bij te dragen. Ook willen wij studenten inspireren om zelf soortgelijke acties op te zetten. Want als wij het kunnen, kan jij het ook”, zegt Guus Romijn, initiatiefnemer en projectmanager van KnappeKoppen.

 

Dirk van den Broek is supporter van het initiatief en zal de pop-up locatie laten voelen als een echte supermarkt. Ivar Venema, Commercie manager bij Dirk: “Als bedrijf zijn wij groot fan van gedurfde initiatieven voor het goede doel en dit project van KnappeKoppen past goed bij de idealen waar wij ook in geloven; toegankelijk voor iedereen met het oog voor de medemens”.

 

Van dinsdag 30 november tot en met donderdagavond 2 december wordt de Prinsengracht 234 omgetoverd tot ‘s werelds eerste omgekeerde supermarkt TKRAMREPUS. Iedereen is welkom met een houdbaar product zoals soep, tonijn in blik en koffie. Ook kan je er een eerlijk kopje Moyee koffie kopen waarvan de gehele opbrengst naar de Voedselbank gaat.

 

Kijk voor meer informatie op www.knappekoppen.work/tkramrepus. TKRAMREPUS bevindt zich in op Prinsengracht 234 F en is van 30 november tot 2 december elke dag geopend.