Klanten van Dirk doneren lege flessen voor Jeugdfonds Sport & Cultuur

Alphen aan den Rijn, 8 september 2022

 

Van maandag 18 juli tot en met 27 augustus konden klanten in alle winkels van supermarktketen Dirk hun statiegeld bon doneren aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De statiegeldactie leverde een totaalbedrag op van 34.470,03 euro. Nasser el Jackson, professioneel straatvoetballer en ambassadeur van het Jeugdfonds, nam de cheque in ontvangst uit handen van supermarktmanager Jos van der Jagt bij de Dirk op de Vasco da Gamalaan in Utrecht. 

 

Jeugdfonds Panna Knock Out Clubtour 

Straatvoetbal is razend populair bij kinderen en jongeren en Nasser is wereldberoemd geworden door zijn onnavolgbare trucs met de bal. Als straatvoetballer van Panna Knock Out, dat panna- en straatvoetbal events organiseert op pleintjes in de wijk, kan Nasser kinderen inspireren om te bewegen, verbinden, het uiterste uit zichzelf te halen en enthousiasmeren om lid te worden van een sport- of cultuurclub. Ook kinderen uit gezinnen met geldzorgen, want voor hen betaalt het Jeugdfonds het lidmaatschap. 

 

De donatie van Dirk maakt het mogelijk dat het Jeugdfonds, Panna Knock Out en Nasser intensiever gaan samenwerken door een Clubtour in 30 gemeenten op pleintjes in ‘kansarme’ wijken en dicht bij voetbalverenigingen. Het Jeugdfonds wordt prominent onder de aandacht gebracht om voor gezinnen met geldzorgen duidelijk te maken dat het Jeugdfonds de contributie of lesgeld van de sport- en cultuurclub van hun kinderen kan betalen. Belangrijk nu door de stijgende prijzen voor energie en boodschappen, steeds meer gezinnen in financiële problemen komen. Het Jeugdfonds bedankt alle klanten van Dirk voor hun donaties waardoor nog meer kinderen en jongeren aan sport of cultuur kunnen doen. 

 

Supermarktmanager Jos van der Jagt voegt toe: “Supermooi hoe we als Dirk kunnen faciliteren dat dit prachtige bedrag is gedoneerd door onze klanten. Zeker in deze dure tijden is sporten niet meer gewoon. Met hulp van het Jeugdfonds krijgen ook kinderen uit gezinnen met geldzorgen de mogelijkheid om mee te doen. Dank aan alle Dirk-klanten voor hun gulle donatie!” 

Statiegeld banner