Header algemeen

Loek Peters geeft startsein ‘Lege fles voor ALS’

Loek Peters, ambassadeur van Stichting ALS Nederland, gaf vanmiddag om 12.00 uur het startsein voor de statiegeldactie bij Dirk van den Broek. Dit deed hij door als eerste een winkelwagen vol lege flessen in te leveren, zijn statiegeld te doneren en anderen op te roepen hetzelfde te doen. "Een mooi begin van een mooie actie!", aldus Loek.

 

Tot en met zaterdag 5 juni wordt in alle 126 winkels van supermarktketen Dirk van den Broek geld opgehaald voor Stichting ALS Nederland. Tijdens de statiegeldactie kunnen klanten in alle filialen hun statiegeldbon schenken aan de strijd tegen ALS, onder het motto ‘Een lege fles voor ALS’. 

 

Geraakt door levensvreugde en strijdbaarheid 
Loek kwam voor het eerst in aanraking met de dodelijke zenuw/spierziekte toen hij ALS-patiënt Tim van den Berg ontmoette tijdens een lezing. “Prachtig om te zien hoe deze verschrikkelijke ziekte ook mensen verbindt. Ik was vooral geraakt door de hoeveelheid levensvreugde en strijdbaarheid; ondanks de uitzichtloosheid van de ziekte. Juist daarom wil ik mij inzetten voor Stichting ALS Nederland. Ik hoop op meer bekendheid zodat er meer geld voor onderzoek en de leefsituatie van patiënten komt. Daarom ben ik vandaag ook bij deze kick-off”. 

 

Gul doneren 
Marcel Huizing, directeur Dirk: “Dit is de tweede keer dat we een statiegeldactie organiseren voor dit goede doel en ik hoop dat onze klanten hun statiegeldbonnen gul doneren. Door het relatief kleine aantal patiënten met deze prognose wordt er geen onderzoeksbudget vrijgemaakt door de farmaceutische industrie en overheid. Door het inleveren van een lege fles en het doneren van jouw statiegeldbon help je mee in de strijd tegen deze oneerlijke ziekte!” 

 

Geen tijd te verliezen
Voor de ziekte ALS is dringend een oplossing nodig. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar. In Nederland leven zo’n 1.500 mensen met ALS, of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500. Hoop op een toekomst is er niet. Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en PLS.