Iconische Rock Palace wordt Dirk van den Broek

Alphen aan den Rijn, 18 maart 2022

 

Dirk van den Broek breidt zijn supermarktformule verder uit met een tweede locatie in Den Haag. De discountformule neemt in het centrum van Den Haag het iconische pand van muziekwinkel Rock Palace over. De nieuwe winkel aan de Torenstraat wordt een complete Dirk met een breed assortiment. Na een rijke historie in de muziek, vinden bewoners vanaf het tweede kwartaal 2023 hier gegarandeerd al hun dagelijkse boodschappen, tegen de scherpste prijzen.

 

Haagse muziektempel

 

In 1985 werd Rock Palace opgestart door drummer Cesar Zuiderwijk en bassist Rinus Gerritsen van de bekende Haagse band ‘Golden Earring’. Zij wilden met de nieuwe winkel een ontmoetingsplek creëren voor muzikanten. De winkel is in de loop der jaren uitgegroeid tot een Haagse muziektempel die ook bijdroeg aan de carrières van artiesten als Anouk en waar bands als Kane en Di-rect zijn begonnen. De winkel vervulde daarbij een sterke buurtfunctie.

 

Ook Dirk van den Broek hoopt met de nieuwe winkel een belangrijke rol te spelen in de omliggende buurt. Het voormalige pand van Rock Palace aan de Torenstraat wordt in het tweede kwartaal van 2023 omgebouwd tot een Dirk supermarkt. De discountformule heeft er bewust voor gekozen om de tweede Haagse winkel te openen in het stadscentrum, zodat ook de bewoners hier mee kunnen profiteren van de scherpe prijzen van Dirk. Momenteel kunnen Hagenezen voor hun dagelijkse boodschappen terecht bij de Dirk vestiging in Leidschenveen.

 

Marcel Huizing, algemeen directeur van Dirk van den Broek: “Dirk van den Broek wil zoveel mogelijk mensen laten profiteren van het prijsvoordeel van Dirk. Zeker in onzekere tijden is het belangrijk dat we er voor iedereen zijn. Daarom blijven we hard inzetten op het openen van nieuwe Dirk winkels. Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe winkel een belangrijk onderdeel van de buurt wordt waar klanten terecht kunnen voor de scherpst geprijsde boodschappen van Nederland.”

 

2022 in het teken van nieuwe winkels

 

Dirk van den Broek heeft de ambitie om in de komende jaren flink te groeien. Daarbij staat 2022 dan ook echt in het teken van het openen van nieuwe vestigingen van de succesvolle discountformule. Met de nieuwe winkel in hartje Den Haag onderstreept Dirk van den Broek nogmaals zijn groeiambities en komt de teller te staan op 129 winkels in Nederland.

 

De nieuwe Dirk aan Torenstraat 132a zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 zijn eerste klanten verwelkomen.

Den haag banner