Klanten Dirk van den Broek doneren lege fles voor ALS

Alphen aan den Rijn, 23 juni 2022

 

Van maandag 2 mei tot en met zaterdag 4 juni konden klanten in alle winkels van Dirk van den Broek hun statiegeldbon doneren aan de strijd tegen ALS. Een lege fles voor ALS, zoals de actie heet, leverde een totaalbedrag op van 35.090,74 euro. Martin Schuurmans, operationeel manager bij Dirk, mocht namens alle klanten van de supermarktketen de cheque overhandigen aan Aad Ottervanger, PLS-patiënt, en Gorrit-Jan Blonk, directeur bij Stichting ALS Nederland. Het chequemoment vond plaats tijdens het evenement Tour du ALS. Extra bijzonder omdat Martin samen met Aad de Mont Ventoux beklom.

 

Wetenschappelijk onderzoek afhankelijk van donaties

 

“De klok tikt”, zegt Gorrit-Jan. “Wetenschappelijk onderzoek is essentieel en daarvoor zijn we afhankelijk van donaties. We willen zoveel mogelijk levens redden, hoe eerder we een medicijn hebben hoe beter. We zijn dan ook ontzettend blij dat, voor het derde jaar op rij, klanten van de Dirk massaal hun statiegeldbon hebben gedoneerd.”

 

Help mee in de strijd tegen deze oneerlijke ziekte

 

Martin Schuurmans, operationeel manager bij Dirk: “Door het relatief kleine aantal patiënten met deze prognose wordt er geen onderzoeksbudget vrijgemaakt door de farmaceutische industrie en overheid. Met de hulp van onze klanten hebben we een prachtig bedrag bij elkaar gekregen dat volledig ingezet wordt voor meer onderzoek naar deze oneerlijke ziekte. Via deze weg wil ik alle klanten van Dirk danken voor hun gulle donatie.”

 

Geen tijd te verliezen

 

Voor de dodelijke zenuw/-spierziekte ALS is dringend een oplossing nodig. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar. In Nederland leven zo’n 1.500 mensen met ALS, of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500. Hoop op een toekomst is er niet. Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en PLS.

Martin ALS