Dirk wint FoodRetailAwards

Alphen aan den Rijn, 19 mei 2022

 

Gisteren werden de FoodAwards en FoodRetailAwards 2022 uitgereikt op kasteel Amerongen. Dirk van den Broek won de FoodRetailAward voor het hoogste fair share met winnende A-merk introducties. Deze prijs geeft aan dat de supermarktketen verhoudingsgewijs de meeste omzet behaalt met de winnende introducties. Met een index van 128 heeft Dirk in verhouding de hoogste aantallen van de nieuwe A-merk producten verkocht. 

 

Ivar Venema, Manager commercie, nam de award in ontvangst: “Dit is een prachtige prijs om te winnen! Bij Dirk vinden we het ontzettend belangrijk om onze klanten te verrassen met een aantrekkelijk assortiment tegen de scherpste prijs. Nieuwe producten geven we een podium in onze folder onder het thema Probeerprijsjes. Klanten kunnen zo laagdrempelig kennis maken met een nieuw product. Een ander mooi initiatief is de lancering van onze pitchlijn. Hier kunnen zowel leveranciers als consumenten een nieuw product onder de aandacht brengen bij Dirk. Het winnen van deze prijs bevestigt dat we goede keuzes maken in het samenstellen van ons assortiment.”

 

FoodAwards

 

FoodPersonality reikt jaarlijks de FoodAwards uit, waarmee de beste introducties van het jaar ervoor worden beloond. Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van de belangrijke inkoopblokken in de sector wijzen de winnende producten aan, geholpen door de stem van de consument. 

Tegelijk met de FoodWards worden sinds 2019 ook de FoodRetailAwards uitgereikt. Hiermee worden supermarkten beloond die op een gunstige manier omgaan met de productinnovaties van A-merkleveranciers. De awards worden toegekend op basis van een objectieve analyse van opname-, distributie- en omzetpatronen door onderzoekbureau IRI. Per editie worden drie FoodRetailAwards toegekend: voor compleetste opname, voor snelste opname en voor hoogste fair share.