Header algemeen

Initiatief ‘Reclame voor Horeca’ steunt Amsterdamse horecazaken

Amsterdam, 22 maart 2021

H
et initiatief ‘Reclame voor Horeca’ slaat een brug tussen adverteerders en de Amsterdamse horeca. Vanaf deze week krijgt het bedrijfsleven de mogelijkheid om bij verschillende cafés en restaurants op zogeheten A-locaties te adverteren. 

‘Reclame voor Horeca’ verbindt de stilstaande - maar goed zichtbare - cafés en restaurants met bedrijven die beter draaien en gebaat zijn bij zichtbaarheid. Met de actie wil initiatiefnemer Tosti Creative goedlopende organisaties en de noodlijdende horeca aan elkaar koppelen

Win-win situatie 
Roby Hormis van creatief (reclame)bureau Tosti Creative, waar tevens twee horecazaken onder vallen, legt uit: “Ons bureau begeeft zich in beide werelden. Daarmee zitten we aan de kant waar het goed gaat en tegelijkertijd aan de kant waar de klappen vallen. Met dit initiatief proberen we elkaar te helpen op een manier waar iedereen wat aan heeft. Zoals we dat doen binnen al onze campagnes en activaties.”

Organisaties die adverteren via ‘Reclame voor Horeca’ hebben via deze weg niet alleen de mogelijkheid om op A-locaties te adverteren, ze steunen met de actie vooral de noodlijdende horeca. Het initiatief is een creatieve en tijdelijke bijdrage om de crisis door te komen.

Deelnemende partijen 
Dirk van den Broek is de eerste adverteerder die zich bij deze actie heeft aangesloten. De supermarktketen zal de horecazaken minimaal tot aan de opening van de terrassen steunen.”Wij vinden dit een uiterst sympathiek initiatief waar we graag aan meewerken,” aldus Marcel Huizing, directeur Dirk van den Broek. “We voelen erg met deze branche mee en hopen dat de horecazaken snel weer open kunnen. En dat Nederland weer volop kan genieten - en bestellen - in de voorjaarszon.”

Tot dusver zijn negen zaken bij de actie aangesloten. Deelnemende zaken zijn Bartack, BarBaarsch, Huis van Iemand Anders, Restaurant Moeders, Moak Pancakes, Bar Spek, en Bar Do.

Geïnteresseerde adverteerders en horecazaken, ook uit andere delen van het land, kunnen zich nog bij het initiatief aansluiten door contact op te nemen met Tosti Creative.