Dirk heeft een nieuwe bakker!

Alphen aan den Rijn, 19 februari 2023

 

Dirk heeft een nieuwe bakker! Vanaf zondag 19 februari verkopen we in alle Dirk-winkels vers gebakken brood onder de naam Bakker van der Akker. Remco van Zoelen is directeur van de bakkerij achter Bakker van der Akker en heeft vers hoog in het vaandel staan. ,,Als de broodjes om twee uur bij ons vandaan vertrekken, halen we ze het liefst vijf voor twee uit de oven!"

 

Het familiebedrijf achter Bakker van der Akker bestaat al bijna honderd jaar. Begonnen in Zeist en inmiddels noor Soest verkast. ,,Ik denk dat wij de meest efficiente bakker van Nederland zijn per vierkante meter. Omdat we een zelfstandige bakkerij zijn, kunnen we snel schakelen. Als we iets nieuws bedenken hebben we het 's middags vaak al wel uitgevoerd. We hebben een leuk vast team met veel kennis en veel oud gedienden, sommigen zelfs 40 jaar."

,,Ons doel is vooral mals dagvers brood. Dus we halen de producten zo laat mogelijk uit de oven voordat het de vrachtwagen in gaat." Dirk-klanten kunnen vanaf heden het nieuwe assortiment van Bakker van der Akker proeven. ,,Het hele verse broodassortiment komt bij ons vandaan. Zo zijn er heerlijke boeren varianten, hamburger- broodjes, rozijnenbollen en fijn volkoren die malser zijn en ook langer houdbaar. Ook voegen wij Waldkorn varianten toe. Op de overzichtelijke vezelmeter kun je zien hoeveel vezels het brood bevat."

 

En natuurlijk heeft directeur Van Zoelen ook een favoriet. ,,Ik vind de rozijnenbol erg lekker. Deze zijn ook vezelrijk. Ook het donker volkoren vezelrijk vind ik erg goed. Kan met alles maar met vleeswaren of jam is het bijvoorbeeld heerlijk."

 

Bekijk alle broden van Bakker van der Akker hier.

Maak in de video kennis met Bakker van der Akker

Youtube Player