Mijn boodschappenlijst (nog geen producten)
Totaal: 0.00
Bakkerskwaliteit brood

Onze garanties

100% vers: Onze bakkerijmedewerkers bakken de hele dag in de winkel. Daardoor zijn de producten lekker knapperig en vers. Niet tevreden over de kwaliteit? Dan krijg je een ander product gratis.

 

De hele dag verkrijgbaar: Er is altijd vers gebakken wit-, bruin- of volkorenbrood in de winkel. Grijp je toch mis? Dan krijg je een ander product gratis. 

 

Beste kwaliteit, laagste prijs: Bij dirk krijg je altijd de beste kwaliteit brood, voor een echte Dirk-prijs.

Boeren volkoren heel gesneden
Boeren volkoren heel gesneden
800 g
1. 49
U

Komt voor de bakker

Volkorenbrood zit boordevol vezels en is daarom erg gezond voor je. Dirk heeft een ruim assortiment aan volkorenbrood en er komen steeds meer soorten bij, zoals onze volkoren krentenbol en volkoren haverbol. Welk volkorenbrood is jouw favoriet?

Mokum
Batard

Graankorrel

De hele graankorrel is het zaadje waaruit een nieuwe plant kan groeien. Zo’n zaadje bevat alle nodige voeding voor het jonge plantje. De meeste voedingsvezels, vitamines en mineralen zit in de buitenste laag van de graankorrel, de zemel. In het buitenste deel van de graankorrel zit de kiem. Daarin zitten goede vetten, vitamines en mineralen. In het binnenste deel van de korrel, de meelkern zitten vooral koolhydraten en eiwitten.

Wist je dat..?

- In Nederland wettelijk is vastgesteld dat brood alleen volkoren mag heten als in het brood alléén volkorengraan en/of –meel is verwerkt, 100% volkoren dus.

- In volkorenbroden de hele graankorrel verwerkt zit, vandaar 'vol koren'.

- Volkorenbrood altijd van 100% volkoren gemaakt is.

- Volkorenbrood de broodsoort is die de meeste voedingsvezels, vitamines en mineralen bevat.

Bollen