Ga naar de hoofdinhoud
Brood bij Dirk

Bij Dirk hebben we een uitgebreid broodassortiment. Met wit brood, bruin brood, bolletjes, volkoren, croissantjes en nog veel meer. Bij Dirk vind je altijd brood van de beste kwaliteit, en dat voor een echte Dirk-prijs. Zo kan jij iedere dag voordelig kiezen voor jouw favoriete brood. Laat je op deze pagina inspireren door ons broodassortiment. 

Bake-off in elk filiaal

Het lekkerste brood is natuurlijk vers gebakken brood. In elk Dirk filiaal is er een bake-off. Hier wordt brood vers gebakken, klaargelegd en ingepakt. Onze bakkerij medewerkers bakken de hele dag door het lekkerste brood af. Van volkorenbrood tot maisbrood en van croissantjes tot saucijzenbroodjes. De bake-off vind je in elk filiaal bij de broodafdeling. 

Bake off afbeelding
Brood is gezond afbeelding

Brood is lekker en gezond

Veel Nederlanders genieten tijdens het ontbijt of de lunch van het eten van een broodje. Naast dat brood lekker is, is het ook nog eens gezond. Zo staan volkorenbrood en bruin brood op de schijf van vijf. Er zitten verschillende belangrijke voedingsstoffen in brood. Brood bevat bijvoorbeeld vezels, mineralen, koolhydraten, vitaminen en eiwitten. Volkorenbrood en bruin brood bevatten veel van deze voedingsstoffen, wit brood bevat minder voedingsstoffen. De voedingsstoffen verminderen het risico op bepaalde ziekten. Daarnaast zorgen ze voor een goede bron van energie voor het lichaam.

Bruin brood

Bruin brood bestaat uit een combinatie van volkorenmeel en bloem. Om brood te maken wordt er ook altijd een graansoort gebruikt. De meeste gebruikte graansoort in bruin brood is tarwe. Het is ook mogelijk om brood met meerdere granen te maken, als een brood van minimaal drie granen is gemaakt heet het meergranenbrood. Voorbeelden van granen zijn gerst, rogge, en maïs. Bruin brood is na volkorenbrood de gezondste keuze. 

Bruin brood
Bruin brood bij Dirk

Bij Dirk hebben we een uitgebreid bruin brood assortiment. Bekijk hieronder bruin brood bij Dirk:

Volkoren afbeelding

Volkorenbrood

Volkorenbrood zit boordevol vezels, mineralen en vitamines en staat daarom ook bekend als de gezondste keuze. Dirk heeft een ruim assortiment aan volkorenbrood en er komen steeds meer soorten bij, zoals volkoren krentenbollen en volkoren haverbollen. 

 

Wist je dat in Nederland wettelijk is vastgesteld dat brood alleen volkoren mag heten als in het brood alleen volkoren granen en/of –meel is verwerkt? Het verschil met bruin brood is dan ook dat bruin brood niet volledig van volkorenmeel wordt gemaakt.

Volkorenbrood bij Dirk

Bij Dirk hebben we een uitgebreid volkorenbrood assortiment. Bekijk hieronder volkorenbrood bij Dirk:

Wit brood

Wit brood wordt gemaakt gemaakt van bloem, over het algemeen wordt het gemaakt van tarwebloem. Wit brood bevat minder voedingsstoffen dan volkorenbrood of bruin brood en levert minder voordelen op voor de gezondheid. Toch vinden veel Nederlanders het wel heel lekker om wit brood te eten. Zo kan je wit brood met allerlei lekkere producten beleggen. Wit brood is onder andere ook heel geliefd om tosti’s mee te maken.

Wit brood afbeelding
Wit brood bij Dirk

Bij Dirk hebben we een uitgebreid wit brood assortiment. Bekijk hieronder wit brood bij Dirk:

Andere soorten brood

Andere soorten brood

Brood kan gemaakt worden van verschillende graansoorten, de meeste gebruikte graansoort is tarwe. Maar brood kan ook van andere graansoorten worden gemaakt, zoals maïs, haver, spelt, gerst of rogge. Bij Dirk hebben we verschillende broodsoorten op de broodafdeling. Bekijk hieronder verschillende broodsoorten: 

1 de Beste bollen

Bolletjes, ook wel bekend als kadetjes, zijn bolvormige of langwerpige broodjes. Wat typerend is voor bolletjes is de zachte smaak van het brood. Bolletjes zijn er in verschillende smaken, zo heb je de bekende witte bollen, maar ook meergranenbollen, volkorenbollen en krentenbollen. Dirk heeft allerlei 1 de Beste bollen in de schappen liggen waarmee jij de lekkerste broodjes kan maken. 

1 de beste bolletjes
Bolletjes bij Dirk

Bij Dirk hebben we veel bolletjes in de schappen liggen. Bekijk hieronder bolletjes bij Dirk:

Afbeelding afbakbroodjes

1 de Beste afbakbroodjes

In Dirk filialen is er niet alleen vers brood, je kan ook kiezen voor afbakbroodjes. Deze kan je dan zelf thuis afbakken. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld vers gebakken, warme broodjes wilt. Dirk heeft een uitgebreid assortiment met 1 de Beste afbakbroodjes. Met deze broodjes kan je de lekkerste broodjes afbakken op het moment dat jij dat wilt. Bekijk hieronder het 1 de Beste assortiment: 

Beleg voor op brood

Over het algemeen wordt brood belegd voordat het wordt gegeten. Je kan een broodje zelf zo lekker beleggen als je wilt. Je kunt je broodje bijvoorbeeld vol strooien met hagelslag, maar je kunt er ook lekker een plakje kaas opdoen. Bij Dirk hebben we honderden producten waarmee jij jouw broodjes kan beleggen, bekijk hier ons assortiment. 

Beleg afbeelding
Stoere salami sandwich
Gemiddeld 20 min. Lunch
Batardsandwich met rosbief en gebakken ui
Gemiddeld 10 min. Lunch
Sandwich met oude kaas en peer
Eenvoudig 10 min. Lunch