Dirk certificeert groente en fruit assortiment

Alphen aan den Rijn, 22 augustus 2023

 

Dirk van den Broek zet opnieuw een stap in de verduurzaming van zijn assortiment. Vanaf 11 september prijkt er namelijk op een groot deel van de onverpakte groente en fruit het On the way to PlanetProof keurmerk. Dit onafhankelijke keurmerk toont aan dat de producten duurzamer geproduceerd worden en een betere keuze zijn in de supermarkt voor natuur en klimaat.

 

Het onafhankelijke keurmerk On the way to PlanetProof is ontwikkeld en wordt beheerd door SMK (Stichting Milieukeur). Het borgt de integrale verduurzaming op de thema's natuur, klimaat en dier en is daarmee een toonaangevend topkeurmerk volgens Milieu Centraal. Het keurmerk is impactvol, dankzij de meer dan 2000 aangesloten telers en boeren in zowel Nederland als internationaal. Aan de hand van strenge eisen werken keurmerkhouders aan een schonere lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit en dierenwelzijn. Ze besteden aandacht aan meer natuur op het landbouwbedrijf, gescheiden afval verwerken en recyclen. Het keurmerk is er voor zuivel, groenten en fruit, eieren, bloemen, planten, bomen en bloembollen. 

 

Duurzame optie

Marcel Huizing, directeur Dirk, over de volgende stap in de verduurzaming van het assortiment: “Wat we nu doen, heeft gevolgen voor later. Dus daar horen verantwoorde keuzes bij. Bijvoorbeeld door het kritisch kijken naar de milieu-impact van de producten die we verkopen.” Robin Methorst-Beijk, duurzaamheidsmanager bij Dirk, vult aan: “On the way to PlanetProof stelt strenge eisen aan diverse thema's die bijdragen aan de Sustainable Development Goals en het Klimaatakkoord. Door te kiezen voor On the way to PlanetProof voor onze onverpakte groente en fruit en eerder al voor onze zuivelproducten van ons huismerk 1 de Beste bieden we onze klanten een duurzamere optie aan, maar natuurlijk wel tegen de laagste prijs. Dit is weer een stap in de verduurzaming van ons assortiment.”