Header Dirk adopteert een Reuzenbol

Dirk adopteert een Reuzenbol

In 2018 is Stichting Gildemeesters Bollenstreek gestart met het kunstproject ‘GIANT TULIP BULBS’. Van Leiden tot aan Haarlem worden 80 Reuzenbollen geplaatst. Tientallen kunstenaars uit de bollenstreek gaan deze bollen beschilderen. Dirk heeft een van deze bollen geadopteerd. De klanten van Dirk bepalen uiteindelijk hoe de bol er uit komt te zien.

Nederland is van oudsher beroemd om zijn kaas, molens én tulpen! Wereldwijd is de tulp een inspiratiebron geweest voor kunstenaars. De Bollenstreek is vooral in het voorjaar een enorme toeristische attractie.

Dirk heeft ook een lange historie in de bollenstreek. Marcel Huizing, directeur Dirk: “Dirk is een oer-Hollands bedrijf  en is met meerdere winkels in de bollenstreek goed vertegenwoordigt. Het Dirk rood is een bekende kleur voor iedereen die er woont. In ons 75 jarig jubileumjaar is er zelfs een rode tulp tot Dirk tulp gedoopt. Onze klanten konden deze tulpenbollen in de winkels van Dirk kopen. Het is daarom ook logisch dat Dirk een van de 80 Reuzenbollen heeft geadopteerd.

Kunstproject
De manshoge kunstwerken in de vorm van een tulpenbol worden door tientallen kunstenaars uit de Bollenstreek beschilderd. Van Leiden tot aan Haarlem zullen 80 Reuzenbollen worden geplaatst, die allemaal een eigen verhaal vertellen dat aan de Bollenstreek gerelateerd is. Wanneer alle kunstwerken zijn geplaatst, zullen er twee fietsroutes worden uitgezet die er samen voor zorgen dat alle bollen bewonderd kunnen worden.

Dirk Reuzenbol
De klanten van Dirk bepalen hoe de Dirk Reuzenbol er uit komt te zien. In alle winkels van Dirk kunnen klanten een ontwerpplaat ophalen en een ontwerp insturen. Uit alle inzendingen wordt het winnende ontwerp gekozen. De ontwerper van de winnende bol krijgt persoonlijk bericht én als dank voor het prachtige ontwerp, een miniatuurbol van zijn of haar ontwerp.