Header algemeen

Derde statiegeldactie van Dirk van den Broek voor Jantje Beton van start

Utrecht, 8 juni – Vandaag gaven Dave Ensberg-Kleijkers (directeur-bestuurder van Jantje Beton) en Jos van der Jagt (supermarktmanager van Dirk van den Broek) het startsein voor de derde statiegeldactie voor Jantje Beton. In alle Dirk filialen kunnen klanten vanaf vandaag t/m zaterdag 17 juli hun statiegeldbon schenken aan Jantje Beton.

 

Voor ieder kind een speelplek in de buurt
Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder. Drie op de tien kinderen spelen bijna niet buiten. Terwijl zoiets kleins en simpels als buitenspelen een grote rol speelt in het leven van opgroeiende kinderen. De magie van buitenspelen is ongekend groot. Als kinderen spelen, ontstaat een wereld waarin alles kan. Ze verleggen grenzen en leren door vallen en opstaan. Samen buiten met vriendjes de wereld ontdekken. Dat is toch het mooiste wat er is?

 

Voor meer dan 100.000 kinderen met een beperking is samen buitenspelen vaak onmogelijk. Negen van de tien speelplekken zijn voor hen niet toegankelijk. Zij willen ook met vriendjes buiten ravotten. Deze kinderen worden hierdoor geremd in hun ontwikkeling, hebben weinig tot geen vriendjes in de buurt en hebben het gevoel dat ze er niet bij horen.

 

Dave Ensberg, directeur-bestuurder van Jantje Beton: “Een betere wereld, begint bij jezelf. Als we willen dat kinderen gezond en gelukkig opgroeien, is het van belang dat ze letterlijk en figuurlijk de ruimte krijgen om lekker te kunnen buitenspelen. De klanten van Dirk van den Broek kunnen daaraan bijdragen met deze geweldige statiegeldactie. We zijn Dirk enorm dankbaar voor hun partnerschap met Jantje Beton: een geweldige maatschappelijk betrokken supermarkt die letterlijk aan de kleintjes denkt!”

 

 

De opbrengst
Met de opbrengst van deze landelijke statiegeldactie van Dirk van den Broek worden meer speelplekken gemaakt voor kinderen met en zonder handicap. Zodat ze samen kunnen spelen in hun buurt.

 

Ongezond btw-tarief 
Consumentenorganisaties, artsen en wetenschappers benadrukken al geruime tijd het belang van gezond eten en menen dat de recente belastingverhoging, waarbij het btw-tarief op voedingsmiddelen is verhoogd, averechts werkt. Ook supermarkten hebben een verantwoordelijkheid om consumenten in staat te stellen om gezond te kunnen eten, vindt Dirk van den Broek. De supermarkt gaat zodoende voorop in de strijd voor btw-verlaging op groente en fruit, maar is er ook het besef dat ze dit niet alleen kunnen. Daarom wordt een brede samenwerking gezocht met andere supermarkten, burgers, gezondheidsorganisaties, en met de politiek.